16 feb 2016 15:07

16 feb 2016 15:16

Åtalas för vansinnesfärd

SKÖVDE: Drog vapen mot påverkad förare

35-åringen körde som en galning, i hög hastighet och helt utan kontroll. Han stannade inte trots signaler från polisbilen som låg efter och som han också försökte preja. Färden tog slut först sedan poliserna dragit vapen mot honom.

Det började med att en polisbil mötte en bil i Hjälstadrondellen, Moholm, som gjorde dem misstänkta. En slagning visade att bilen tillhörde en för dem känd person som saknade körkort. Ur polisrapporten kan man läsa att poliserna försökte få honom att stanna, men i höjd med pizzerian i Tidan accelererade bilen kraftigt och fick sladd. Föraren ökade hastigheten och körde i cirka 100 kilometer i timmen genom Tidan. Polisbilen låg 70 meter bakom och gav både ljud - och ljussignal.

”Vi ser hur bilen fortsätter att accelerera och svajar över båda körfälten. Han kör på fel sida av samtliga refuger i centrala Tidan”. Han körde sedan i mycket hög hastighet, uppemot 140 km/h, han svajade över vägbanan och var nära att kollidera med andra bilar flera gånger. Han försökte också preja polisbilen.

Han körde ner i diket, men kom upp igen. Färden fortsatte på samma sätt, vid Uggletorp körde han in i en trädgård. Polisen ansåg att det förelåg stor risk för andras liv och hälsa om färden fortsatte och försökte använda polisbilen för att stoppa honom. Men han gav sig inte och till slut drog polisen vapen mot honom. Han fortsatte att gasa men visade sedan båda händerna och klev till slut ut ur bilen och lade sig på vägen. Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Nu åtalas mannen misstänkt för grov vårdslöhet i trafik gällande oktoberhändelsen. Men i åtalet finns ytterligare ett stort antal åtalspunkter som rör grova olovliga körningar på olika håll i landet.

Det började med att en polisbil mötte en bil i Hjälstadrondellen, Moholm, som gjorde dem misstänkta. En slagning visade att bilen tillhörde en för dem känd person som saknade körkort. Ur polisrapporten kan man läsa att poliserna försökte få honom att stanna, men i höjd med pizzerian i Tidan accelererade bilen kraftigt och fick sladd. Föraren ökade hastigheten och körde i cirka 100 kilometer i timmen genom Tidan. Polisbilen låg 70 meter bakom och gav både ljud - och ljussignal.

”Vi ser hur bilen fortsätter att accelerera och svajar över båda körfälten. Han kör på fel sida av samtliga refuger i centrala Tidan”. Han körde sedan i mycket hög hastighet, uppemot 140 km/h, han svajade över vägbanan och var nära att kollidera med andra bilar flera gånger. Han försökte också preja polisbilen.

Han körde ner i diket, men kom upp igen. Färden fortsatte på samma sätt, vid Uggletorp körde han in i en trädgård. Polisen ansåg att det förelåg stor risk för andras liv och hälsa om färden fortsatte och försökte använda polisbilen för att stoppa honom. Men han gav sig inte och till slut drog polisen vapen mot honom. Han fortsatte att gasa men visade sedan båda händerna och klev till slut ut ur bilen och lade sig på vägen. Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Nu åtalas mannen misstänkt för grov vårdslöhet i trafik gällande oktoberhändelsen. Men i åtalet finns ytterligare ett stort antal åtalspunkter som rör grova olovliga körningar på olika håll i landet.