18 feb 2016 09:36

18 feb 2016 10:49

Bilevicius fick bära skottsäker väst

SKÖVDE: Tingsrätten fick in flera hot

Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius fick efter hot bära skottsäker väst under rättens syn vid Blomberg i oktober i fjol.

På utrivna tidningssidor som skickades till tingsrätten riktades flera hot mot Bilevicius. Hoten ledde bland annat till att Bilevicius tvingades bära skottsäker väst under den så kallade synen i Blomberg i samband med rättegången i höstas, rapporterar GT.

– Det var utrivna tidningssidor, där det stod en del text, som: ”Sluta och ljug din jävel”. Det såg ut som någon psykgrej. Breven kom vid två tillfällen. Handstilen var lite märklig, säger kommissarien Lars Johansson till tidningen.

– Antingen var det någon som skrivit med fel hand eller så var personen väldigt darrig på handen.

Hoten har utretts noga utan att avsändaren kunnat spåras. Utredningen har därför nu lagts ner.

På utrivna tidningssidor som skickades till tingsrätten riktades flera hot mot Bilevicius. Hoten ledde bland annat till att Bilevicius tvingades bära skottsäker väst under den så kallade synen i Blomberg i samband med rättegången i höstas, rapporterar GT.

– Det var utrivna tidningssidor, där det stod en del text, som: ”Sluta och ljug din jävel”. Det såg ut som någon psykgrej. Breven kom vid två tillfällen. Handstilen var lite märklig, säger kommissarien Lars Johansson till tidningen.

– Antingen var det någon som skrivit med fel hand eller så var personen väldigt darrig på handen.

Hoten har utretts noga utan att avsändaren kunnat spåras. Utredningen har därför nu lagts ner.