18 feb 2016 15:17

18 feb 2016 15:17

Två Skövdehotell sålda i stor affär

TURISM: Hotell Billingen och Prisma byter ägare

Företaget Pandox har sålt både Hotell Billingen och Hotel Prisma.

Hotellen ingår i en stor affär där Midstar Hotels totalt köper åtta hotellfastigheter för 850 miljoner kronor.

I affären ingår alltså åtta olika hotell runt om i Sverige i bland annat Karlstad, Umeå och Halmstad. Men även alltså Scandic Hotell Billingen och Quality Hotell Prisma i Skövde.

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionshotell i Sverige från Umeå i norr, till Halmstad i syd. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser framemot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med våra samarbetspartner i respektive marknad, säger Peter Tengström, VD för Midstar i ett pressmeddelande.

Priset för affären är totalt 850 miljoner kronor.

– Vi är nöjda över att ha träffat avtal med Midstar AB om försäljning av dessa åtta hotellfastigheter. Transaktionen är en del i Pandox strategi att löpande utveckla och optimera hotellportföljen med fokus på större fullservicehotell i strategiska lägen, säger Anders Nissen, VD för Pandox i ett pressmeddelande.

Affären beräknas vara klar den sista mars i år.

I affären ingår alltså åtta olika hotell runt om i Sverige i bland annat Karlstad, Umeå och Halmstad. Men även alltså Scandic Hotell Billingen och Quality Hotell Prisma i Skövde.

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionshotell i Sverige från Umeå i norr, till Halmstad i syd. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser framemot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med våra samarbetspartner i respektive marknad, säger Peter Tengström, VD för Midstar i ett pressmeddelande.

Priset för affären är totalt 850 miljoner kronor.

– Vi är nöjda över att ha träffat avtal med Midstar AB om försäljning av dessa åtta hotellfastigheter. Transaktionen är en del i Pandox strategi att löpande utveckla och optimera hotellportföljen med fokus på större fullservicehotell i strategiska lägen, säger Anders Nissen, VD för Pandox i ett pressmeddelande.

Affären beräknas vara klar den sista mars i år.