19 feb 2016 06:00

19 feb 2016 06:00

Calle tror på After dark

SKÖVDE: Calle Kindbom hoppas på framgång i Melodifestvalen

Det blir en spännande lördag för Calle Kindbom. Han har varit med och skrivit låten som After dark och Christer Lindarw tävlar med i morgon kväll.

Calle Kindbom är en riktig mångsysslare i musikbranschen. Senaste tiden har varit minst sagt hektisk för honom i hans olika roller som musikförläggare, skivbolagsdirektör och nu närmast som låtskrivare. Med låten ” Kom ut som en stjärna” ingår han i det schlagerteam om sex personer som skrivit bidraget till After dark och Christer Lindarw.

– Det ska bli väldigt kul att se den här låten live nu i Norrköping, säger Calle Kindbom. Jag gillar verkligen den här låten och jag har stora förhoppningar på den. Christer Lindarw har en mjuk och fin framtoning och är ju en folkkär artist som kommer göra sitt yttersta, säger han.

– Jag tror After dark blir jättespännande att se på scenen med bra koreografi, jag gissar på någon slags förvandling under sången. Med tanke på låttiteln kanske det blir ett klädbyte eller så, gissar Calle Kindbom.

After dark

Melodifestivalen blir säkert både glittrig och glammig när Christer Lindarw och After dark åter står på scenen. Gruppen bildades redan 1976 och firar alltså 40-års jubileum i branschen i år. Det är nu nio år sedan dragshowgruppen framträdde i musiktävlingen och 2004 tog de brons med låten ”La dolce vita”. Ikväll blir det tredje gången gillt för showgruppen när de framträder i Himmelstalundshallen i Norrköping. Starfältet denna gång består bland annat av Oscar Zia och Swingfly, samt fyra debutanter som får mäta sig med Lindarws scenvana.

– Det ska bli fullt ös och väldigt mycket After dark show, säger Lindarw i ett uttalande.

Calle Kindbom har tidigare haft med elva bidrag till Melodifestivalen, bland annat med gruppen Fame och låten ”Give me your love” samt Kicki Danielsson och sången ”I dag och i morgon”. I år kan han fira sitt 27:e år som låtmakare, och nu har han bestämt sig för att försöka satsa än mer på låtskrivandet.

– Jag drömmer om att ta steget att satsa fullt ut och ta en ledig månad för att skriva nya låtar, jag är mer sugen nu på att göra musik. Men jag blir rastlös också av att göra samma saker, avslutar Calle Kindbom.

Calle Kindbom är en riktig mångsysslare i musikbranschen. Senaste tiden har varit minst sagt hektisk för honom i hans olika roller som musikförläggare, skivbolagsdirektör och nu närmast som låtskrivare. Med låten ” Kom ut som en stjärna” ingår han i det schlagerteam om sex personer som skrivit bidraget till After dark och Christer Lindarw.

– Det ska bli väldigt kul att se den här låten live nu i Norrköping, säger Calle Kindbom. Jag gillar verkligen den här låten och jag har stora förhoppningar på den. Christer Lindarw har en mjuk och fin framtoning och är ju en folkkär artist som kommer göra sitt yttersta, säger han.

– Jag tror After dark blir jättespännande att se på scenen med bra koreografi, jag gissar på någon slags förvandling under sången. Med tanke på låttiteln kanske det blir ett klädbyte eller så, gissar Calle Kindbom.

After dark

Melodifestivalen blir säkert både glittrig och glammig när Christer Lindarw och After dark åter står på scenen. Gruppen bildades redan 1976 och firar alltså 40-års jubileum i branschen i år. Det är nu nio år sedan dragshowgruppen framträdde i musiktävlingen och 2004 tog de brons med låten ”La dolce vita”. Ikväll blir det tredje gången gillt för showgruppen när de framträder i Himmelstalundshallen i Norrköping. Starfältet denna gång består bland annat av Oscar Zia och Swingfly, samt fyra debutanter som får mäta sig med Lindarws scenvana.

– Det ska bli fullt ös och väldigt mycket After dark show, säger Lindarw i ett uttalande.

Calle Kindbom har tidigare haft med elva bidrag till Melodifestivalen, bland annat med gruppen Fame och låten ”Give me your love” samt Kicki Danielsson och sången ”I dag och i morgon”. I år kan han fira sitt 27:e år som låtmakare, och nu har han bestämt sig för att försöka satsa än mer på låtskrivandet.

– Jag drömmer om att ta steget att satsa fullt ut och ta en ledig månad för att skriva nya låtar, jag är mer sugen nu på att göra musik. Men jag blir rastlös också av att göra samma saker, avslutar Calle Kindbom.