19 feb 2016 14:56

19 feb 2016 14:56

Man odlade cannabis

SKÖVDE

En 54-årig man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för narkotikabrott sedan polisen fann cannabisplantor i hans bostad.

Det var en dag i november förra året som polisen upptäckte 21 cannabisplantor i den 54-årige skövdebons bostad. Odlingen hade pågått sedan våren.

Mängden narkotika som polisen fann uppgick, i torkat och analyserat skick, till 988 gram. Nationellt forensiskt centrum, NFC, har beräknat att det genom odlingen varit möjligt att framställa 4 600 gram cannabis i torkat skick.

Med anledning av sin odling åtalas mannen för narkotikabrott av normalgraden. Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott eftersom han, på en annan plats än sin bostad, både har använt och innehaft narkotika. Mannen erkänner brott.

Det var en dag i november förra året som polisen upptäckte 21 cannabisplantor i den 54-årige skövdebons bostad. Odlingen hade pågått sedan våren.

Mängden narkotika som polisen fann uppgick, i torkat och analyserat skick, till 988 gram. Nationellt forensiskt centrum, NFC, har beräknat att det genom odlingen varit möjligt att framställa 4 600 gram cannabis i torkat skick.

Med anledning av sin odling åtalas mannen för narkotikabrott av normalgraden. Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott eftersom han, på en annan plats än sin bostad, både har använt och innehaft narkotika. Mannen erkänner brott.