19 feb 2016 14:27

19 feb 2016 14:27

Maria Seipel ställer ut på Arkdes i Stockholm

STOCKHOLM: Unga svenska formgivare

Maria Seipel från Skövde är en av de unga formgivare som nu ställer ut på Arkdes.

Utställningen Ung svensk form öppnade i Stockholm på Arkitektur- och designcentrum, Arkdes, under fredagen.

En av dem som ställer ut är Maria Seipel från Skövde som nyligen fick Ikeas arbetsstipendium. Hon har fokuserat på boken som objekt och hon har jobbat mycket med både innehåll och form.

– Utställningen är en temperaturmätare på vad som händer inom ung, svensk formgivning i dag. Här visas vad som pågår inom svensk formgivning och de senaste uttrycken, säger Karin Åberg Wearn, publik chef på Arkdes.

I utställningen visas 20 prisade bidrag inom bland annat produktdesign, textil, mode, konsthantverk och möbler som har valts ut av en jury bestående av bland andra modeskaparen Bea Szenfeld samt formgivarna Åsa Jungnelius och Samir Alj Fält.

Utställningen Ung svensk form öppnade i Stockholm på Arkitektur- och designcentrum, Arkdes, under fredagen.

En av dem som ställer ut är Maria Seipel från Skövde som nyligen fick Ikeas arbetsstipendium. Hon har fokuserat på boken som objekt och hon har jobbat mycket med både innehåll och form.

– Utställningen är en temperaturmätare på vad som händer inom ung, svensk formgivning i dag. Här visas vad som pågår inom svensk formgivning och de senaste uttrycken, säger Karin Åberg Wearn, publik chef på Arkdes.

I utställningen visas 20 prisade bidrag inom bland annat produktdesign, textil, mode, konsthantverk och möbler som har valts ut av en jury bestående av bland andra modeskaparen Bea Szenfeld samt formgivarna Åsa Jungnelius och Samir Alj Fält.