21 feb 2016 14:33

21 feb 2016 14:33

Sistaplats överraskade Kindbom

: Melodifestivalen

Oscar Zia och Lisa Ajax tog sig till final i Melodifestivalen. För Saraha och Boris René väntar Andra chansen. After Dark, vars bidrag Calle Kindbom från Skövde varit med och skrivit, åkte ur.
– Det var lite överraskande att den kom sist. Vi hade fått höra så mycket från branschfolk och andra att det var en låt för finalen, säger Calle Kindbom till SLA.

Den tredje delfinalen av Melodifestivalen avgjordes i Norrköping under lördagskvällen. Sju låtar var med och tävlade. Däribland Kom ut som en stjärna med After Dark som har Skövdekoppling eftersom Calle Kindbom ingår i det schlagerteam på sex personer som skrivit låten. Den gick dock inte vidare till andra omröstningen och slutade på sjunde och sista plats i delfinalen.

– Jag är inte hängig, jag släpper det här och ser fram emot alla andra grejer i stället, säger Kindbom till SLA.

Christer Lindarw säger till TT att han är lite snopen och att han tror att hans publik inte har hängt med i den tekniska utvecklingen.

– Det är nog väldigt mycket ungdomar som tittar och röstar. De röstar nog väldigt många gånger på sina favoriter. Vår publik är lite mer mogen. De kanske inte röstar i vanliga fall, men så tänker de att ”jag ska rösta på After Dark”, men de ringer bara en gång.

Bättre gick det däremot för Oscar Zia och Lisa Ajax som tog sig till final i Melodifestivalen.

– Jag är bara så otroligt glad och lättad, säger Zia till TT.

Han kunde knappt hålla sina känslor i styr när han skulle sjunga Human för andra gången.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag var så glad och så skulle jag försöka ställa om till ett allvarligt tankesätt. Jag drabbades av någon sorts skratt-tourettes, säger han till TT.

Lisa Ajax, med My heart wants me dead, hade också fjärilar i magen och var tvungen att lugna sina nerver med en speciell metod.

– Jag står på ett ben och fokuserar på andningen, för det är andningen som kan ställa till det. Jag är otroligt lättad och jätteglad. Mitt mål var att gå till final och nu är jag i final, säger hon till TT.

Saraha med låten Kizunguzungu och Boris René med Put your love on me tog sig till Andra chansen.

– Jag har svårt att ta in det, säger Boris René till TT.

Till vardags spelar han fotboll i Degerfors IF och har aldrig uppträtt inför en så stor publik tidigare.

Den tredje delfinalen av Melodifestivalen avgjordes i Norrköping under lördagskvällen. Sju låtar var med och tävlade. Däribland Kom ut som en stjärna med After Dark som har Skövdekoppling eftersom Calle Kindbom ingår i det schlagerteam på sex personer som skrivit låten. Den gick dock inte vidare till andra omröstningen och slutade på sjunde och sista plats i delfinalen.

– Jag är inte hängig, jag släpper det här och ser fram emot alla andra grejer i stället, säger Kindbom till SLA.

Christer Lindarw säger till TT att han är lite snopen och att han tror att hans publik inte har hängt med i den tekniska utvecklingen.

– Det är nog väldigt mycket ungdomar som tittar och röstar. De röstar nog väldigt många gånger på sina favoriter. Vår publik är lite mer mogen. De kanske inte röstar i vanliga fall, men så tänker de att ”jag ska rösta på After Dark”, men de ringer bara en gång.

Bättre gick det däremot för Oscar Zia och Lisa Ajax som tog sig till final i Melodifestivalen.

– Jag är bara så otroligt glad och lättad, säger Zia till TT.

Han kunde knappt hålla sina känslor i styr när han skulle sjunga Human för andra gången.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag var så glad och så skulle jag försöka ställa om till ett allvarligt tankesätt. Jag drabbades av någon sorts skratt-tourettes, säger han till TT.

Lisa Ajax, med My heart wants me dead, hade också fjärilar i magen och var tvungen att lugna sina nerver med en speciell metod.

– Jag står på ett ben och fokuserar på andningen, för det är andningen som kan ställa till det. Jag är otroligt lättad och jätteglad. Mitt mål var att gå till final och nu är jag i final, säger hon till TT.

Saraha med låten Kizunguzungu och Boris René med Put your love on me tog sig till Andra chansen.

– Jag har svårt att ta in det, säger Boris René till TT.

Till vardags spelar han fotboll i Degerfors IF och har aldrig uppträtt inför en så stor publik tidigare.