22 feb 2016 11:28

22 feb 2016 11:28

Blivande lärare återvände till Västerhöjd

VÄSTERHÖJDSGYMNASIET: Tidigare elever följde sin gamla lärare under en förmiddag

Victor Lindroth och Oliver Danielsson tog studenten förra sommaren. Under måndagen var duon, som läser till lärare i engelska, tillbaka på Västerhöjdsgymnasiet för att följa sin tidigare lärare Anna Ljungberg under en förmiddag.
– Det är väldigt få män som undervisar i engelska. Att de vill göra det är bara så rätt och så roligt, gläds Ljungberg.

Victor Lindroth och Oliver Danielsson tog studenten vid samhällsprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet 2015.

Under måndagen var de tillbaka i Skövde för att följa sin tidigare lärare i engelska, Anna Ljungberg, under en förmiddag.

Hon har undervisat duon i tre år.

– Att de har bestämt sig för att läsa till lärare tycker jag är kul. Båda har i sin ämneskombination valt att läsa engelska som även är mitt ämne. Det är fantastiskt kul att ha kunnat inspirera dem till det. Jag tycker att det är helt fantastiskt med tanke på dagens lärarkris och hur svårt det är att få elever att överhuvudtaget tänka sig en karriär som lärare och att det dessutom är två unga killar i ett kvinnodominerande ämne, säger Ljungberg.

Har rätt förutsättningar

Hon beskriver sina forna elever i positiva ordalag och menar att de har de rätta förutsättningarna.

– Det viktigaste är att man verkligen brinner för det man undervisar i och att man ser till att få så gedigna ämneskunskaper som möjligt. När man har valt ett språk är det framförallt viktigt att man ser till att vistas i målspråkslandet under en längre period och att man ser till att använda språket på alla nivåer.

Studerar i Helsingborg

Lindroth och Danielsson, båda födda 1996, studerar sedan i höstas i Helsingborg vid Lunds universitet.

De har fem års studier framför sig, siktar båda på att bli lärare på gymnasienivå och tyckte det var kul att vara tillbaka och träffa sin tidigare lärare.

– Beslutet att bli lärare i engelska växte fram mer och mer när jag gick i trean här. Jag blev inspirerad av Anna och sedan har jag alltid varit intresserad av ämnet. Just kursen engelska sju har bettytt mycket för mig och varit väldigt bidragande till mitt yrkesval, säger Lindroth.

Oliver Danielsson har liknande bevekelsegrunder för sitt studieval.

– Sedan verkar det också vara ett intressant jobb där man får utveckla andra och sig själv, säger Danielsson.

Victor Lindroth och Oliver Danielsson tog studenten vid samhällsprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet 2015.

Under måndagen var de tillbaka i Skövde för att följa sin tidigare lärare i engelska, Anna Ljungberg, under en förmiddag.

Hon har undervisat duon i tre år.

– Att de har bestämt sig för att läsa till lärare tycker jag är kul. Båda har i sin ämneskombination valt att läsa engelska som även är mitt ämne. Det är fantastiskt kul att ha kunnat inspirera dem till det. Jag tycker att det är helt fantastiskt med tanke på dagens lärarkris och hur svårt det är att få elever att överhuvudtaget tänka sig en karriär som lärare och att det dessutom är två unga killar i ett kvinnodominerande ämne, säger Ljungberg.

Har rätt förutsättningar

Hon beskriver sina forna elever i positiva ordalag och menar att de har de rätta förutsättningarna.

– Det viktigaste är att man verkligen brinner för det man undervisar i och att man ser till att få så gedigna ämneskunskaper som möjligt. När man har valt ett språk är det framförallt viktigt att man ser till att vistas i målspråkslandet under en längre period och att man ser till att använda språket på alla nivåer.

Studerar i Helsingborg

Lindroth och Danielsson, båda födda 1996, studerar sedan i höstas i Helsingborg vid Lunds universitet.

De har fem års studier framför sig, siktar båda på att bli lärare på gymnasienivå och tyckte det var kul att vara tillbaka och träffa sin tidigare lärare.

– Beslutet att bli lärare i engelska växte fram mer och mer när jag gick i trean här. Jag blev inspirerad av Anna och sedan har jag alltid varit intresserad av ämnet. Just kursen engelska sju har bettytt mycket för mig och varit väldigt bidragande till mitt yrkesval, säger Lindroth.

Oliver Danielsson har liknande bevekelsegrunder för sitt studieval.

– Sedan verkar det också vara ett intressant jobb där man får utveckla andra och sig själv, säger Danielsson.