22 feb 2016 06:00

22 feb 2016 06:00

Snart premiär på galleri

SKÖVDE: Johan Ejerblom ställer ut målningar

Han blandar akvarell, tusch och bläck i sina målningar. Och nu ska Implode-sångaren Johan Ejerblom från Skövde snart visa sin konst för första gången.
– Min idé är att det ska vara mer än tavlor, en kompis har bryggt champagneöl och band spelar.

Johan Ejerblom har alltid gillat att måla. Men när han slutade gymnasiet och började jobba räckte inte tiden till. Ett infall för två-tre år sedan fick honom att börja igen.

– Jag är väldigt impulsiv och när jag får för mig att göra grejer så ska jag göra det fullt ut hela vägen. Nu har måla blivit något som jag tycker är jättekul. Jag kan ju inte konst, jag kommer från både teknisk utbildning och jobb, jag testar mig fram.

Han började med akvarellpennor, satt och ritade, använde vatten för att få lite mer lyster. Sedan gick han över till riktig akvarellfärg.

– Jag sitter en del med tusch och bläck också, för att få lite kontrast.

Just själva motiven, säger han, kan vara vad som helst egentligen. Men han målar mycket människor. Det kan vara kroppar eller ansikten.

– Det kan vara något som jag ser eller får en bild av i huvudet. Oftast brukar det vara en ställning som inte är riktigt naturlig eller en led i kroppen som vrider sig på ett sätt som den inte borde kunna.

Men, berättar han, motiven och tanken bakom brukar ofta komma från två olika håll.

– Genom mina bilder vill jag försöka få folk att tänka till lite, ifrågasätta mer, inte ta allt man hör för sanning. Jag kan berätta vad jag ser i mina tavlor, men det stämmer väldigt sällan med vad någon annan ser. Och det är det roligaste att få höra. Man behöver absolut inte gilla det jag gör, men det är kul att höra när folk resonerar och tänker till.

För första gången ska Johan Ejerblom nu ställa ut. Det blir på Let's live galleries på Kungsgatan i Skövde, med vernissage 5 mars. Han har ett 30-tal verk att visa, men har inte valt färdigt.

– Jag vill visa så många jag kan, 15-20 kanske. Jag funderar på att ha med räven, som jag målade när jag var tre-fyra år, också.

Johan Ejerblom har inte varit på vernissage så ofta och berättar att han inte vet hur det går till. Hans idé är att bjuda på mer än konst, det blir bland annat musik av Weaver och champagneöl som Johan gjort etiketter till.

– Jag tycker det är kul att jobba så med vad jag än gör, om det är konst eller musik, att skapa band mot annat än bara det som jag håller på med.

Johan Ejerblom har alltid gillat att måla. Men när han slutade gymnasiet och började jobba räckte inte tiden till. Ett infall för två-tre år sedan fick honom att börja igen.

– Jag är väldigt impulsiv och när jag får för mig att göra grejer så ska jag göra det fullt ut hela vägen. Nu har måla blivit något som jag tycker är jättekul. Jag kan ju inte konst, jag kommer från både teknisk utbildning och jobb, jag testar mig fram.

Han började med akvarellpennor, satt och ritade, använde vatten för att få lite mer lyster. Sedan gick han över till riktig akvarellfärg.

– Jag sitter en del med tusch och bläck också, för att få lite kontrast.

Just själva motiven, säger han, kan vara vad som helst egentligen. Men han målar mycket människor. Det kan vara kroppar eller ansikten.

– Det kan vara något som jag ser eller får en bild av i huvudet. Oftast brukar det vara en ställning som inte är riktigt naturlig eller en led i kroppen som vrider sig på ett sätt som den inte borde kunna.

Men, berättar han, motiven och tanken bakom brukar ofta komma från två olika håll.

– Genom mina bilder vill jag försöka få folk att tänka till lite, ifrågasätta mer, inte ta allt man hör för sanning. Jag kan berätta vad jag ser i mina tavlor, men det stämmer väldigt sällan med vad någon annan ser. Och det är det roligaste att få höra. Man behöver absolut inte gilla det jag gör, men det är kul att höra när folk resonerar och tänker till.

För första gången ska Johan Ejerblom nu ställa ut. Det blir på Let's live galleries på Kungsgatan i Skövde, med vernissage 5 mars. Han har ett 30-tal verk att visa, men har inte valt färdigt.

– Jag vill visa så många jag kan, 15-20 kanske. Jag funderar på att ha med räven, som jag målade när jag var tre-fyra år, också.

Johan Ejerblom har inte varit på vernissage så ofta och berättar att han inte vet hur det går till. Hans idé är att bjuda på mer än konst, det blir bland annat musik av Weaver och champagneöl som Johan gjort etiketter till.

– Jag tycker det är kul att jobba så med vad jag än gör, om det är konst eller musik, att skapa band mot annat än bara det som jag håller på med.