22 feb 2016 20:56

22 feb 2016 20:56

Thriller i svartvitt till filmfestivalen

SKÖVDE: Filmgruppen Moldy Masks tävlar på filmfestival för unga

Filmgruppen Moldy Masks från Skövde deltar i filmfestival för unga. Kortfilmen är ett actiondrama med övernaturliga inslag och är i filmad i svartvitt, titeln är Life after death.

De fyra Skövdekillarna Daniel Björk, Felix Lundh, Filip Bergkvist och Christoffer Lindén som utgör filmteamet Moldy Masks ligger inte på latsidan, nu har de ett bidrag med i Skaraborgs filmfestival ung film.

Filmfestivalen riktar sig till yngre personer som är under 30 år, de kan dessutom lämna filmbidrag till den tävling som ingår i festivalen. Eventet är förlagt till Lidköping och förutom filmvisning och prisutdelning blir det även föreläsningar samt workshops.

Titeln på den knappt 13 minuter långa filmen är ”Life after death”, kortfilmen beskriver de som ett actiondrama med övernaturliga inslag.

– Det finns en del paranormala inslag i filmen, säger Felix Lundh. Vi har gjort filmen på film-noir temat och vi tänkte på svartvit film från 1940-talet med starkt ljus och kontraster.

– Ja, vi ville ha skuggor och svärta i filmen, det blir en spännande mystik, fyller Filip Bergkvist i.

För att få delta i filmfestivalen får bidragen vara max 13 minuter långa och för att kvala in under den gränsen fick de klippa bort en minut i handlingen.

– Men jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Daniel Björk som är den i filmgänget som mest håller i kameran.

Filmgänget har redan betat av flera olika filmgenrer och när de skulle bestämma sig för ett tema kom de på gangsterfilmen. Hur karaktärerna ska uppträda i filmen och dialogen finns med i filmmanuset. Genom att titta på filmsekvenser och bilder har killarna hittat rätt spår för ljussättning och hur de ska röra sig i filmen.

Inspelning och klippning har sammanlagt tagit en vecka och miljöerna har de hittat i sin närhet, Billingehovs gräsytor är bakgrund i utomhusscener och morföräldrars hus och källare blev platsen för inomhustagningar.

– Karaktärerna i en gangsterfilm är ju ganska coola, de rör sig lugnt och man förstår att de varit med förr om spännande saker, berättar killarna.

– Det viktigaste har varit att se dåliga filmer för att undvika deras misstag, bland annat att kolla kameravinklar och rörelser i bakgrunden. Det måste bli fokus på det man vill visa, säger Daniel Björk.

De fyra Skövdekillarna Daniel Björk, Felix Lundh, Filip Bergkvist och Christoffer Lindén som utgör filmteamet Moldy Masks ligger inte på latsidan, nu har de ett bidrag med i Skaraborgs filmfestival ung film.

Filmfestivalen riktar sig till yngre personer som är under 30 år, de kan dessutom lämna filmbidrag till den tävling som ingår i festivalen. Eventet är förlagt till Lidköping och förutom filmvisning och prisutdelning blir det även föreläsningar samt workshops.

Titeln på den knappt 13 minuter långa filmen är ”Life after death”, kortfilmen beskriver de som ett actiondrama med övernaturliga inslag.

– Det finns en del paranormala inslag i filmen, säger Felix Lundh. Vi har gjort filmen på film-noir temat och vi tänkte på svartvit film från 1940-talet med starkt ljus och kontraster.

– Ja, vi ville ha skuggor och svärta i filmen, det blir en spännande mystik, fyller Filip Bergkvist i.

För att få delta i filmfestivalen får bidragen vara max 13 minuter långa och för att kvala in under den gränsen fick de klippa bort en minut i handlingen.

– Men jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Daniel Björk som är den i filmgänget som mest håller i kameran.

Filmgänget har redan betat av flera olika filmgenrer och när de skulle bestämma sig för ett tema kom de på gangsterfilmen. Hur karaktärerna ska uppträda i filmen och dialogen finns med i filmmanuset. Genom att titta på filmsekvenser och bilder har killarna hittat rätt spår för ljussättning och hur de ska röra sig i filmen.

Inspelning och klippning har sammanlagt tagit en vecka och miljöerna har de hittat i sin närhet, Billingehovs gräsytor är bakgrund i utomhusscener och morföräldrars hus och källare blev platsen för inomhustagningar.

– Karaktärerna i en gangsterfilm är ju ganska coola, de rör sig lugnt och man förstår att de varit med förr om spännande saker, berättar killarna.

– Det viktigaste har varit att se dåliga filmer för att undvika deras misstag, bland annat att kolla kameravinklar och rörelser i bakgrunden. Det måste bli fokus på det man vill visa, säger Daniel Björk.