23 feb 2016 15:49

23 feb 2016 15:49

G:son låt till Cypern

SKÖVDE: Thomas G:son skrev Cyperns bidrag till Melodifestivalen

Alter ego heter låten som Thomas G:son skrivit tillsammans med det cypriotiska rockbandet Minus One.
– En bra låt som fått bra respons, säger G:son.

Cyperns bidrag till årets tävling i Melodifestivalen är nu officiellt. Det blir det cypriotiska rockbandet Minus One som ska framföra låten Alter ego, musiken är komponerad av Thomas G:son och bandet har själva skrivit texten till låten. Minus One är ett väldigt populärt rockband på Cypern där de turnerar flitigt. Bandet startade 2009 som ett coverband och deltog i Cyperns uttagning till musikfestivalen 2015 med låten Shine.

– Jag träffade bandet i november på Cypern, berättar Thomas G:son. Då blev vårt samarbete presenterat, det hade vi bestämt innan, men ingen låt var klar då. Sedan skrev jag musiken hemma och bandet skrev sin text till låten.

Minus One har även varit på besök i Sverige, när låten väl skulle spelas in besökte rockbandet Skara och studion Panic room där Tomas Plec Johansson är tekniker. Han svarade för inspelning, mastring och mixning av låten, tillsammans med Minus One och Thomas G:son. Låten Alter ego finns att se på webben där det Cypriotiska bandet framför sitt bidrag till Melodifestivalen och Thomas G:son känns nöjd.

– Det är en bra låt och vi har fått bra respons på den, men hur det går i tävlingen vet jag inte. Det är mycket som ska klaffa på scen också, säger han.

Sammanlagt under åren har G:son skrivit cirka ett 35-tal låtar till andra länders artister i Melodifestivalen.

Cyperns bidrag till årets tävling i Melodifestivalen är nu officiellt. Det blir det cypriotiska rockbandet Minus One som ska framföra låten Alter ego, musiken är komponerad av Thomas G:son och bandet har själva skrivit texten till låten. Minus One är ett väldigt populärt rockband på Cypern där de turnerar flitigt. Bandet startade 2009 som ett coverband och deltog i Cyperns uttagning till musikfestivalen 2015 med låten Shine.

– Jag träffade bandet i november på Cypern, berättar Thomas G:son. Då blev vårt samarbete presenterat, det hade vi bestämt innan, men ingen låt var klar då. Sedan skrev jag musiken hemma och bandet skrev sin text till låten.

Minus One har även varit på besök i Sverige, när låten väl skulle spelas in besökte rockbandet Skara och studion Panic room där Tomas Plec Johansson är tekniker. Han svarade för inspelning, mastring och mixning av låten, tillsammans med Minus One och Thomas G:son. Låten Alter ego finns att se på webben där det Cypriotiska bandet framför sitt bidrag till Melodifestivalen och Thomas G:son känns nöjd.

– Det är en bra låt och vi har fått bra respons på den, men hur det går i tävlingen vet jag inte. Det är mycket som ska klaffa på scen också, säger han.

Sammanlagt under åren har G:son skrivit cirka ett 35-tal låtar till andra länders artister i Melodifestivalen.