23 feb 2016 13:52

23 feb 2016 13:52

Pengar till Mulleprojekt

SKÖVDE: Gör Billingen tillgängligt för fler

Billingens fritidsområde ekonomisk förening har fått drygt en halv miljon kronor till projektet Skogsmulleriket på Billingen. Det kommer riktas till barn med funktionshinder men också flyktingbarn.

Föreningar och ideella organisationer kan få stöd ur Allmänna arvsfonden för nyskapande och utvecklande projekt som riktar sig till barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Vid Arvsfondsdelegationen sammanträde i februari beviljades stöd till 71 projekt över hela landet, totalt drygt 122 miljoner kronor. Billingens fritidsområde ekonomisk förening fick 530 000 kronor till projektet Skogsmulleriket på Billingen.

– Jätteroligt. Totalt har föreningen sökt 1,2 miljoner på tre år, ett år beviljas åt gången, säger verksamhetsledaren Lotta Stigsdotter och berättar att de önskar att kronprinsessan Victoria inviger upplevelsecentrat.

Med projektet vill föreningen öka kunskapen om natur, friluftsliv och miljö. Det kommer främst att riktas till barn med olika funktionsnedsättningar för att de ska ges möjlighet att komma ut i naturen. En annan målgrupp för projektet är nyanlända flyktingbarn. Projektet består av flera delar: Ett upplevelsecentrum med Skogsmullerike 2.0, Äventyr i Billingskogen med lägerverksamhet och att ta fram en spelapp för en fördjupad naturupplevelse. Skogsmulleriket innehåller fem kojor, som man nu ska söka bygglov för, och där finns Skogsmulle och hans vänner.

– Billingetrollet kommer att vara ledsagare till det här äventyret. Själva centret är vid Friluftsfrämjandets stuga vid Åsbotorpsjön. Kojorna ska vara runt sjön.

Projektet görs i samarbete med Friluftsfrämjandet Skövde, FUB Skövde, Attention Skaraborg, Skövde kommun och Högskolan i Skövde.

Föreningar och ideella organisationer kan få stöd ur Allmänna arvsfonden för nyskapande och utvecklande projekt som riktar sig till barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Vid Arvsfondsdelegationen sammanträde i februari beviljades stöd till 71 projekt över hela landet, totalt drygt 122 miljoner kronor. Billingens fritidsområde ekonomisk förening fick 530 000 kronor till projektet Skogsmulleriket på Billingen.

– Jätteroligt. Totalt har föreningen sökt 1,2 miljoner på tre år, ett år beviljas åt gången, säger verksamhetsledaren Lotta Stigsdotter och berättar att de önskar att kronprinsessan Victoria inviger upplevelsecentrat.

Med projektet vill föreningen öka kunskapen om natur, friluftsliv och miljö. Det kommer främst att riktas till barn med olika funktionsnedsättningar för att de ska ges möjlighet att komma ut i naturen. En annan målgrupp för projektet är nyanlända flyktingbarn. Projektet består av flera delar: Ett upplevelsecentrum med Skogsmullerike 2.0, Äventyr i Billingskogen med lägerverksamhet och att ta fram en spelapp för en fördjupad naturupplevelse. Skogsmulleriket innehåller fem kojor, som man nu ska söka bygglov för, och där finns Skogsmulle och hans vänner.

– Billingetrollet kommer att vara ledsagare till det här äventyret. Själva centret är vid Friluftsfrämjandets stuga vid Åsbotorpsjön. Kojorna ska vara runt sjön.

Projektet görs i samarbete med Friluftsfrämjandet Skövde, FUB Skövde, Attention Skaraborg, Skövde kommun och Högskolan i Skövde.