24 feb 2016 16:33

24 feb 2016 16:33

Förbättrad service

SKÖVDE: Nybyggt kontaktcenter underlättar för kommuninvånare

Skövde kommuns nya kontaktcenter är klart och på onsdagen öppnade centret.
Nu kan Skövdes invånare förvänta sig ett snabbare och mer effektivt bemötande.
– Det blir en ökad tillgänglighet, säger Anna Hartung som är kommunikatör på Skövde kommun.

Hela ombyggnaden har kostat cirka elva miljoner kronor och arbetet har pågått sedan tidigt i höstas. Stadshusets bottenvåning har gått igenom en stor förändring och kontaktcentret är den stora biten i nysatsningen, men man har också skapat ett showroom som bland annat kan användas till tillfälliga utställningar. Dessutom har entrén gjorts om och den har blivit mer användarvänlig, vilket bidrar till att göra stadshuset mer inbjudande.

– Vi får ett mer användbart stadshus som blir en mötesplats för alla, säger Anna Hartung.

På onsdagen drog verksamheten i gång och tio kommunvägledare samt en verksamhetsutvecklare jobbar för att ge kommunens invånare bästa tänkbara service. Förhoppningen är att många ärenden ska kunna lösas redan vid den första kontakten.

– Förr hade vi en växel som kopplade samtalen, men nu handlägger vi ärenden också, berättar Ann-Louise Hult som är chef för kontaktcentret.

– Kommuninvånarna ska ha en väg in och sedan gör vi resten. Antingen om vi kan hjälpa dem direkt eller hänvisar dem vidare, förklarar Anna Hartung.

Via kontaktcentret får man under dagtid alltid svar när man ringer till Skövde kommun.

– Den stora fördelen är att det alltid kommer att vara bemannat under kontorstider och man säkerställer att invånarna kommer i kontakt med oss direkt. Just snabbheten är väldigt positivt, menar Hartung.

Vägledarna får en betydelsefull funktion i bemötandet av kommuninvånarna.

– Kommunvägledarna får en roll som ansiktet utåt och det är jätteviktigt också, menar Ann-Louise Hult.

Invigning i mars

I mars kommer det att vara officiell invigning av det nya kontaktcentret.

– Då kommer även allmänheten att bjudas in, berättar Hartung.

Det är även en etapp 2 inplanerad i ombyggnationen av entréplanet. Där ska cafédelen byggas om och även gatan utanför ska genomgå en omvandling. Etappen är budgeterad till sju miljoner kronor och arbetet ska påbörjas till sommaren.

Hela ombyggnaden har kostat cirka elva miljoner kronor och arbetet har pågått sedan tidigt i höstas. Stadshusets bottenvåning har gått igenom en stor förändring och kontaktcentret är den stora biten i nysatsningen, men man har också skapat ett showroom som bland annat kan användas till tillfälliga utställningar. Dessutom har entrén gjorts om och den har blivit mer användarvänlig, vilket bidrar till att göra stadshuset mer inbjudande.

– Vi får ett mer användbart stadshus som blir en mötesplats för alla, säger Anna Hartung.

På onsdagen drog verksamheten i gång och tio kommunvägledare samt en verksamhetsutvecklare jobbar för att ge kommunens invånare bästa tänkbara service. Förhoppningen är att många ärenden ska kunna lösas redan vid den första kontakten.

– Förr hade vi en växel som kopplade samtalen, men nu handlägger vi ärenden också, berättar Ann-Louise Hult som är chef för kontaktcentret.

– Kommuninvånarna ska ha en väg in och sedan gör vi resten. Antingen om vi kan hjälpa dem direkt eller hänvisar dem vidare, förklarar Anna Hartung.

Via kontaktcentret får man under dagtid alltid svar när man ringer till Skövde kommun.

– Den stora fördelen är att det alltid kommer att vara bemannat under kontorstider och man säkerställer att invånarna kommer i kontakt med oss direkt. Just snabbheten är väldigt positivt, menar Hartung.

Vägledarna får en betydelsefull funktion i bemötandet av kommuninvånarna.

– Kommunvägledarna får en roll som ansiktet utåt och det är jätteviktigt också, menar Ann-Louise Hult.

Invigning i mars

I mars kommer det att vara officiell invigning av det nya kontaktcentret.

– Då kommer även allmänheten att bjudas in, berättar Hartung.

Det är även en etapp 2 inplanerad i ombyggnationen av entréplanet. Där ska cafédelen byggas om och även gatan utanför ska genomgå en omvandling. Etappen är budgeterad till sju miljoner kronor och arbetet ska påbörjas till sommaren.