25 feb 2016 12:33

25 feb 2016 13:54

Inspirationsdag för vuxenelever

SKÖVDE: Besökte Högskolan

Det var temat när elever från Vuxenutbildning Skövde besökte Högskolan i Skövde. Eleven Malin Edvardsson fick en positiv bild.
– Lite mer information, jag vet ju inte så mycket om högskolan innan.

Elever från Vuxenutbildning Skövde fick en fullmatad dag på Högskolan i Skövde under torsdagen. Det var en inspirationsdag och den första i ett samarbete skolorna emellan. Initiativet kom från Vuxenutbildningen.

– Ett av våra uppdrag på Vuxenutbildningen är att göra folk anställningsbara eller att de kan studera vidare. Detta är ett sätt att få dem att vilja studera vidare. Egentligen handlar detta om att få möta elever, gå på föreläsningar och få en chans att träffa deras studievägledare, säger Mikael Magnusson, lärare i samhällskunskap, historia och religion.

Eleverna hade själva anmält intresse för detta och en av dem var Malin Edvardsson. Efter drygt en timma på skolan hade hon fått en positiv bild och lite mer information.

– Jag siktar på att bli socionom, den utbildningen har de inte här, då är Jönköping närmast. Men de har socialpsykologiska programmet och det kanske funkar lika bra, det är skönt att slippa resa ett par timmar varje dag, säger hon.

Maria Kvarnmarker, samverkanskoordinator på Högskolan, berättar att de ser inspirationsdagen som ett komplement till Öppet hus och aktiviteter som Skugga en student.

– Detta är att avdramatisera och ge en bild av Högskolan, ge en liten knuff om man har funderingar på att studera, beskriver hon.

Elever från Vuxenutbildning Skövde fick en fullmatad dag på Högskolan i Skövde under torsdagen. Det var en inspirationsdag och den första i ett samarbete skolorna emellan. Initiativet kom från Vuxenutbildningen.

– Ett av våra uppdrag på Vuxenutbildningen är att göra folk anställningsbara eller att de kan studera vidare. Detta är ett sätt att få dem att vilja studera vidare. Egentligen handlar detta om att få möta elever, gå på föreläsningar och få en chans att träffa deras studievägledare, säger Mikael Magnusson, lärare i samhällskunskap, historia och religion.

Eleverna hade själva anmält intresse för detta och en av dem var Malin Edvardsson. Efter drygt en timma på skolan hade hon fått en positiv bild och lite mer information.

– Jag siktar på att bli socionom, den utbildningen har de inte här, då är Jönköping närmast. Men de har socialpsykologiska programmet och det kanske funkar lika bra, det är skönt att slippa resa ett par timmar varje dag, säger hon.

Maria Kvarnmarker, samverkanskoordinator på Högskolan, berättar att de ser inspirationsdagen som ett komplement till Öppet hus och aktiviteter som Skugga en student.

– Detta är att avdramatisera och ge en bild av Högskolan, ge en liten knuff om man har funderingar på att studera, beskriver hon.