25 feb 2016 20:14

25 feb 2016 21:24

Premiär

SKÖVDE: Ny antikbutik i centrum

Butik Östergården antikt och brocante öppnade på torsdagseftermiddagen i före detta Selmas lokaler på S:t Sigfridsgatan.

En av de första besökarna var centrumledaren Gustaf Wikblom som gav antikvitetshandlare Alf Svanström ett växtarrangemang. – Vi hade en del antikt i butiken när den var i Väring men när vi började med det i butiken i stan så blev det trångt. Nu har vi flyttat alla kläder till den butiken, och så fick det antika en egen butik. Det mesta i butiken köper Alf i Frankrike och Belgien, och ordet brocante betyder begagnat på franska.

En av de första besökarna var centrumledaren Gustaf Wikblom som gav antikvitetshandlare Alf Svanström ett växtarrangemang. – Vi hade en del antikt i butiken när den var i Väring men när vi började med det i butiken i stan så blev det trångt. Nu har vi flyttat alla kläder till den butiken, och så fick det antika en egen butik. Det mesta i butiken köper Alf i Frankrike och Belgien, och ordet brocante betyder begagnat på franska.