29 feb 2016 12:29

29 feb 2016 15:58

Kollekttjuv begärs häktad

SKÖVDE

Den 43-årige man som misstänks för stölder på kafé Redfellas och i S:ta Helena kyrka i lördags begärs nu häktad.

Vid halv elva i lördags kväll greps mannen, hemmahörande i Götene, i centrala Skövde. Detta efter att han stulit pengar på Redfellas på Rådhusgatan. Personal upptäckte honom och polis tillkallades och en patrull kunde senare gripa honom. Mannen anhölls natten till söndagen.

Han misstänks också för att ha stulit kollekt från S:ta Helena kyrka, även detta under lördagen. Enligt uppgifter från polisen ska mannen även ha gett sig på personer verbalt, bland annat i kyrkan.

När han nu begärs häktad är det för ett fall av stöld av normalgraden och ett fall av grov stöld. Åklagaren anser att det finns risk för att mannen fortsätter med brottslig verksamhet om han är på fri fot.

43-åringen misstänks även för hot mot tjänsteman.

Det är oklart när häktningsförhandlingen hålls i Skaraborgs tingsrätt.

Vid halv elva i lördags kväll greps mannen, hemmahörande i Götene, i centrala Skövde. Detta efter att han stulit pengar på Redfellas på Rådhusgatan. Personal upptäckte honom och polis tillkallades och en patrull kunde senare gripa honom. Mannen anhölls natten till söndagen.

Han misstänks också för att ha stulit kollekt från S:ta Helena kyrka, även detta under lördagen. Enligt uppgifter från polisen ska mannen även ha gett sig på personer verbalt, bland annat i kyrkan.

När han nu begärs häktad är det för ett fall av stöld av normalgraden och ett fall av grov stöld. Åklagaren anser att det finns risk för att mannen fortsätter med brottslig verksamhet om han är på fri fot.

43-åringen misstänks även för hot mot tjänsteman.

Det är oklart när häktningsförhandlingen hålls i Skaraborgs tingsrätt.