01 mar 2016 11:56

01 mar 2016 11:56

Otillåtet ämne i kosttillskott

SKÖVDE

Ett svenskt företag har levererat ett kosttillskott, Xentrax, till flera kunder. Det innehåller Yohimbin som är ett otillåtet ämne i just kosttillskott. Det finns dock inte med i innehållsförteckningen.

Enligt uppgift ska företaget ha underrättat sina kunder, och en av dem är ett företag i Skövde. Yohimbin utvinns ur barken från ett västafrikanskt träd och verkar både hämmande och förstärkande på det sympatiska nervsystemet. Man vet inte exakt vilka risker det innebär att äta det.

Enligt uppgift ska företaget ha underrättat sina kunder, och en av dem är ett företag i Skövde. Yohimbin utvinns ur barken från ett västafrikanskt träd och verkar både hämmande och förstärkande på det sympatiska nervsystemet. Man vet inte exakt vilka risker det innebär att äta det.