01 mar 2016 11:38

01 mar 2016 11:38

Skövdebo anmäler mc-firma i Norrland

ARN: Besiktningsprotokoll visar fel mätarställning

Ett felaktigt besiktningsprotokoll sätter hinder i hjulet för en Skövdebo som vill sälja sin Harley Davidson. Nu har mannen anmält en mc-firma i Umeå till Allmänna reklamationsnämnden, Arn.

Skövdebon köpte mc:n, en Harley Davidson från 1998, för snart tre år sedan. Mätarställningen visade då 990 mil. När mannen i fjol bestämde sig för att sälja sin HD, upptäcktes ett tidigare besiktningsprotokoll från 2012 som uppger att cykeln har rullat över 8500 mil.

Eftersom mätaren på motorcykeln vid denna tidpunkt endast visade 1660 mil så avstod den intresserade köparen att slutföra affären på grund av tveksamheterna kring mätarställningens angivelse.

Skövdebon menar att ett fel begåtts av Svensk Bilprovning, och att detta borde ha upptäckts innan Skövdebon köpte mc:n av firman. Med ett felaktigt besiktningsprotokoll är det svårt att få ut det rättmätiga värdet på motorcykeln vid en försäljning, menar mannen som i sin reklamation vill att firman åtgärdar felet, alternativt kompenserar Skövdebon ekonomiskt.

Skövdebon köpte mc:n, en Harley Davidson från 1998, för snart tre år sedan. Mätarställningen visade då 990 mil. När mannen i fjol bestämde sig för att sälja sin HD, upptäcktes ett tidigare besiktningsprotokoll från 2012 som uppger att cykeln har rullat över 8500 mil.

Eftersom mätaren på motorcykeln vid denna tidpunkt endast visade 1660 mil så avstod den intresserade köparen att slutföra affären på grund av tveksamheterna kring mätarställningens angivelse.

Skövdebon menar att ett fel begåtts av Svensk Bilprovning, och att detta borde ha upptäckts innan Skövdebon köpte mc:n av firman. Med ett felaktigt besiktningsprotokoll är det svårt att få ut det rättmätiga värdet på motorcykeln vid en försäljning, menar mannen som i sin reklamation vill att firman åtgärdar felet, alternativt kompenserar Skövdebon ekonomiskt.