01 mar 2016 10:39

01 mar 2016 10:39

Svängigt med Among Lynx

SKÖVDE: Rootsbandet Among Lynx spelar i Skövde

Med en ny singel i bagaget är popbandet Among Lynx på turné och på lördag uppträder de i Skövde, tjejerna spelar på Vårklubben på restaurangen Sällskapet.

När roots-popbandet Among Lynx spelar experimenterar de med olika musikstilar, blues, soul och american folk blandas med rockmusik och pop. Med sina rötter inom blues och soul blir deras musik som en resa mellan western, urskog och skitig storstad.

Idén till bandet föddes då gitarristen Moa Brandt, kontrabasisten Tove Brandt och munspelaren Elin Öberg träffade sångerskan Evami Ringqvist. Hon var då sångerska i hårdrockbandet Thundermother. Bandet har nyligen släppt en singel med titel ”Soil” och under sin vårturné har bandet även plockat in en trummis för att förstärka sina livespelningar. Det är den mestadels eminenta (som bandet skriver på sin hemsida) Lina Anderberg som ska lägga mer tyngd åt bandets devis, tungt, svängigt och smutsigt.

Under förra året uppträde Among Lynx på Åmåls jazzfestival och där fick de motta utmärkelsen Junior blues prize.

När roots-popbandet Among Lynx spelar experimenterar de med olika musikstilar, blues, soul och american folk blandas med rockmusik och pop. Med sina rötter inom blues och soul blir deras musik som en resa mellan western, urskog och skitig storstad.

Idén till bandet föddes då gitarristen Moa Brandt, kontrabasisten Tove Brandt och munspelaren Elin Öberg träffade sångerskan Evami Ringqvist. Hon var då sångerska i hårdrockbandet Thundermother. Bandet har nyligen släppt en singel med titel ”Soil” och under sin vårturné har bandet även plockat in en trummis för att förstärka sina livespelningar. Det är den mestadels eminenta (som bandet skriver på sin hemsida) Lina Anderberg som ska lägga mer tyngd åt bandets devis, tungt, svängigt och smutsigt.

Under förra året uppträde Among Lynx på Åmåls jazzfestival och där fick de motta utmärkelsen Junior blues prize.