02 mar 2016 18:00

02 mar 2016 18:00

Gamla Husaren blir nya Plateaux

SKÖVDE: Nöjesstället Husaren byter både ägare och namn

Den anrika Skövdekrogen Husaren har bytt ägare, de nya krögarna består av sex unga entreprenörer från Vara. De nya ägarna passar också på att skrota krognamnet Husaren och döper om krogkonceptet till Plateaux.

Det är några veckor sedan det unga gänget från Vara tog över nöjesstället Husaren. Sedan dess har de förvandlat lokalen efter sina önskemål och idéer, och efter en miljon kronor samt en hel del arbete står deras nya krogkoncept redo för att öppna på lördag.

– Vi vill förmedla en lyxig känsla med fina möbler och bra materialval i allting, säger Viktor Bergman, en de nyblivna Skövdekrögarna. Vi ska också ha en bra service för att skapa en fin upplevelse.

Restaurangdelen är också rejält uppfräschad och här planerar de att servera mat med hamburgerprofil. Öppettiderna på Plateaux blir huvudsakligen från onsdagar till och med lördagar men den tuffa konkurrensen om kroggästerna i Skövde är inget som avskräcker.

– Nej, vi kommer att ta marknadsandelar här i staden, säger Viktor Bergman. Vi som driver stället nu är unga och vi kommer att ha folk i vår egen ålder som huvudsaklig målgrupp.

Namnbytet till Plateaux syftar på att berget Billingen är ett platåberg.

Det är några veckor sedan det unga gänget från Vara tog över nöjesstället Husaren. Sedan dess har de förvandlat lokalen efter sina önskemål och idéer, och efter en miljon kronor samt en hel del arbete står deras nya krogkoncept redo för att öppna på lördag.

– Vi vill förmedla en lyxig känsla med fina möbler och bra materialval i allting, säger Viktor Bergman, en de nyblivna Skövdekrögarna. Vi ska också ha en bra service för att skapa en fin upplevelse.

Restaurangdelen är också rejält uppfräschad och här planerar de att servera mat med hamburgerprofil. Öppettiderna på Plateaux blir huvudsakligen från onsdagar till och med lördagar men den tuffa konkurrensen om kroggästerna i Skövde är inget som avskräcker.

– Nej, vi kommer att ta marknadsandelar här i staden, säger Viktor Bergman. Vi som driver stället nu är unga och vi kommer att ha folk i vår egen ålder som huvudsaklig målgrupp.

Namnbytet till Plateaux syftar på att berget Billingen är ett platåberg.