02 mar 2016 10:06

02 mar 2016 14:21

Marsch med barnvagnar

SKÖVDE

En barnvagnsmarsch planeras återigen i Skövde på lördag. Marschen som anordnas samtidigt på flera platser i Sverige har till syfte att sätta fokus på och upplysa om problemet med den höga mödradödligheten i världen.

Varje dag dör 800 kvinnor i världen av komplikationer vid graviditet eller förlossning. Arrangören Rfsu menar att nio av tio dödfall kan förhindras med rätt resurser och politisk vilja. Des Ohlsson är en av de som tagit initiativet till att marschen blir av i Skövde.

Varje dag dör 800 kvinnor i världen av komplikationer vid graviditet eller förlossning. Arrangören Rfsu menar att nio av tio dödfall kan förhindras med rätt resurser och politisk vilja. Des Ohlsson är en av de som tagit initiativet till att marschen blir av i Skövde.