03 mar 2016 21:27

03 mar 2016 21:28

Restaurang satsar på vinkoncept

SKÖVDE: Restaurang i Skövde nyöppnar med vinet i fokus.

Restaurang Pim´s nya ägare premiäröppnar under fredagen, namnet på restaurangen är detsamma men konceptet för krogen är nu helt annorlunda. Kaféstuket är borta när lokalen förvandlats till en vinbar.
– Restaurangen har klivit in i vuxenvärlden nu, säger Maria Buchmann

Maria Buchmann har tidigare jobbat på restaurangen, hon var med redan 1998 då Pim´s öppnade. Nu blir det mer av ett familjeföretag när hennes mamma Linda och hennes man Olav Hoheisel köpt krogen och ska driva den med konceptet som vinbar.

– Det har funnits som en dröm för oss att starta en delikatess- och vinbutik, nu blir det en hel restaurang i stället, säger Maria Buchmann. Vi drev Kungsgården i Kungslena i fyra år och vi tycker mycket om den här branschen.

Egen vinagentur

Vinet de ska servera kommer huvudsakligen från den egna vinagenturen som har import från de klassiska vinproducerande länderna i Europa. Sedan 2003 äger även Olav Hoheisel en vingård i Ungern och vinet härifrån ska säljas på menyn som husets vin, namnet på vinet blir Lindauer.

– Vinet är döpt efter min mamma Linda, berättar Maria Buchmann. När vingården köptes satte vi 5000 tusen nya vinplantor och mamma skötte dem som små bebisar, så då fick det heta Lindauer.

Intresset för vin är stort i Sverige och på den nya vinbaren ska fokus vara på vinet, men de som vill ta en kopp kaffe med en kaka till ska också kunna få det. De som i stället föredrar öl ska heller inte gå törstiga, ett 15-tal ölsorter finns i sortimentet.

– Vi ska även ha en ny idé för shoppinglunch i Skövde och det är en champagnebrunch på helgerna, säger Maria Buchmann.

Maria Buchmann har tidigare jobbat på restaurangen, hon var med redan 1998 då Pim´s öppnade. Nu blir det mer av ett familjeföretag när hennes mamma Linda och hennes man Olav Hoheisel köpt krogen och ska driva den med konceptet som vinbar.

– Det har funnits som en dröm för oss att starta en delikatess- och vinbutik, nu blir det en hel restaurang i stället, säger Maria Buchmann. Vi drev Kungsgården i Kungslena i fyra år och vi tycker mycket om den här branschen.

Egen vinagentur

Vinet de ska servera kommer huvudsakligen från den egna vinagenturen som har import från de klassiska vinproducerande länderna i Europa. Sedan 2003 äger även Olav Hoheisel en vingård i Ungern och vinet härifrån ska säljas på menyn som husets vin, namnet på vinet blir Lindauer.

– Vinet är döpt efter min mamma Linda, berättar Maria Buchmann. När vingården köptes satte vi 5000 tusen nya vinplantor och mamma skötte dem som små bebisar, så då fick det heta Lindauer.

Intresset för vin är stort i Sverige och på den nya vinbaren ska fokus vara på vinet, men de som vill ta en kopp kaffe med en kaka till ska också kunna få det. De som i stället föredrar öl ska heller inte gå törstiga, ett 15-tal ölsorter finns i sortimentet.

– Vi ska även ha en ny idé för shoppinglunch i Skövde och det är en champagnebrunch på helgerna, säger Maria Buchmann.