04 mar 2016 14:06

04 mar 2016 14:06

18-årig våldsman fortsatt häktad

SKÖVDE: Knivhögg sin bror två gånger

Den 18-årige Skövdebo som är misstänkt för att ha knivhuggit sin bror ska vara fortsatt häktad i ytterligare två veckor. Förundersökningen är inte klar, bland annat återstår flera vittnesförhör.

Det är två våldshändelser som har lett till att 18-åringen är häktad misstänkt för brott som har riktat sig mot hans äldre bror. Även en släkting till bröderna är häktad misstänkt för misshandel av normalgraden.

Den 11 januari påträffades en man skadad i en lägenhet. Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. 18-åringen, yngre bror till den knivhuggne, anhölls misstänkt för dråpförsök. Polisen fick olika versioner från bröderna om orsaken till bråket och även om den yngre brodern erkände vissa omständigheter i ärendet förnekade han brott. Några dagar senare försattes 18-åringen på fri fot.

En månad senare knivskar 18-åringen återigen sin bror, denna gång i buken. Detta skedde utomhus och ytterligare en släkting var med vid tillfället.

– De anhölls och jag ville då att de skulle häktas misstänkta för mordförsök och 18-åringen även för djurplågeri. När han knivhögg sin bror högg han nämligen också hans hund svårt så att den fick avlivas, säger kammaråklagare Jennifer Hasselroth.

18-åringens advokat hävdade nödvärnsrätten vid häktningsförhandlingen, att den yngre brodern försvarat sig mot den äldre. Men den invändningen tog tingsrätten ingen hänsyn till utan valde att häkta honom för två fall av grov misshandel och släktingen för misshandel. Utredningen i ärendet är inte klar och därför begärde åklagaren på fredagen – och fick – förläng åtalstid i två veckor.

– Det återstår bland annat förhör och svar från NFC.

Enligt Hasselroth är det ett komplicerat ärende.

– Vi har ingen aning om motivet och vad som lett till konflikten mellan bröderna. Dessutom har ju den yngre brodern anmält sin bror för brott.

Det är två våldshändelser som har lett till att 18-åringen är häktad misstänkt för brott som har riktat sig mot hans äldre bror. Även en släkting till bröderna är häktad misstänkt för misshandel av normalgraden.

Den 11 januari påträffades en man skadad i en lägenhet. Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. 18-åringen, yngre bror till den knivhuggne, anhölls misstänkt för dråpförsök. Polisen fick olika versioner från bröderna om orsaken till bråket och även om den yngre brodern erkände vissa omständigheter i ärendet förnekade han brott. Några dagar senare försattes 18-åringen på fri fot.

En månad senare knivskar 18-åringen återigen sin bror, denna gång i buken. Detta skedde utomhus och ytterligare en släkting var med vid tillfället.

– De anhölls och jag ville då att de skulle häktas misstänkta för mordförsök och 18-åringen även för djurplågeri. När han knivhögg sin bror högg han nämligen också hans hund svårt så att den fick avlivas, säger kammaråklagare Jennifer Hasselroth.

18-åringens advokat hävdade nödvärnsrätten vid häktningsförhandlingen, att den yngre brodern försvarat sig mot den äldre. Men den invändningen tog tingsrätten ingen hänsyn till utan valde att häkta honom för två fall av grov misshandel och släktingen för misshandel. Utredningen i ärendet är inte klar och därför begärde åklagaren på fredagen – och fick – förläng åtalstid i två veckor.

– Det återstår bland annat förhör och svar från NFC.

Enligt Hasselroth är det ett komplicerat ärende.

– Vi har ingen aning om motivet och vad som lett till konflikten mellan bröderna. Dessutom har ju den yngre brodern anmält sin bror för brott.