04 mar 2016 15:08

04 mar 2016 15:08

Fick läkemedel för halsbränna

IVO

En man sökte vård vid akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Han hade smärtor i magen, och fick läkemedel mot halsbränna. Patienten åkte hem, men fick smärtor på nytt. Morgonen därpå besökte han akuten i Lidköping och fick besked om att det handlade om en brusten blindtarm. Han fick antibiotika och opererades samma dag.

Mannen anmälde den fördröjda diagnosen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Myndigheten avslutade ärendet utan kritik.

Han hade smärtor i magen, och fick läkemedel mot halsbränna. Patienten åkte hem, men fick smärtor på nytt. Morgonen därpå besökte han akuten i Lidköping och fick besked om att det handlade om en brusten blindtarm. Han fick antibiotika och opererades samma dag.

Mannen anmälde den fördröjda diagnosen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Myndigheten avslutade ärendet utan kritik.