06 mar 2016 15:23

06 mar 2016 18:48

Skrattsalvor på premiär

TEATER: Gangsteruppgörelse i Bugsy Malone

Det var inte bara skottsalvor från gangstrarnas gevär som gick av under premiären av Bugsy Malone. Även en och annan skrattsalva avfyrades av publiken som roades av 1920-talsmusikalen.

Inför en halvfull salong i stadsteatern var det under lördagseftermiddagen dags för premiär av Scenproduktions uppsättning av musikalkomedin Bugsy Malone.

Dramatiska former

Publiken kan kastas drastiskt in i handlingen i öppningsscenen när gangstern Roxy Robinsson blir nedskjuten under dramatiska former. Handlingen fortsätter sedan på gangsterkungens Fat Sams krog där lättklädda damer står för underhållningen i storslagna dansnummer.

Stora drömmar

Den unga herr Bugsy Malone, med rötter i Italien, drömmer om att bli mer än en simpel spagettikokare och söker andra sätt att försörja sig på. Egentligen är Bugsy, som spelas av 18-årige Casper Ericson från Mariestad, en ganska normal kille som. Men han har inget emot att hjälpa gangstern Fat Sam. Däremot drömmer hans flickvän Blousey Brown, spelad av 13-åriga Isabell Boström från Stenstorp, bara om en karriär som artist i Hollywood.

Många karaktärer

Publiken får följa med på en resa genom 1920-talets gangsterkvarter i Chicago och träffa karaktärer som den hårdkokte Dandy Dan, spelad av Dennis Sanderheim och den kuvade och nervöse hantlangaren Knäppen, spelad av Pontus Knutsson. Den tragiska städaren Fissy, spelad av 12-årige Simon Steneros från Hjo, fick stor applåder från publiken för både sång och bakåtvolter. Musikalen spelas alla helger i mars.

Förutom Casper Ericsson är Mariestadstjejerna Maja Sjöholm, Amanda Johansson och Kajsa Larsson med i Bugsy Malone.

Inför en halvfull salong i stadsteatern var det under lördagseftermiddagen dags för premiär av Scenproduktions uppsättning av musikalkomedin Bugsy Malone.

Dramatiska former

Publiken kan kastas drastiskt in i handlingen i öppningsscenen när gangstern Roxy Robinsson blir nedskjuten under dramatiska former. Handlingen fortsätter sedan på gangsterkungens Fat Sams krog där lättklädda damer står för underhållningen i storslagna dansnummer.

Stora drömmar

Den unga herr Bugsy Malone, med rötter i Italien, drömmer om att bli mer än en simpel spagettikokare och söker andra sätt att försörja sig på. Egentligen är Bugsy, som spelas av 18-årige Casper Ericson från Mariestad, en ganska normal kille som. Men han har inget emot att hjälpa gangstern Fat Sam. Däremot drömmer hans flickvän Blousey Brown, spelad av 13-åriga Isabell Boström från Stenstorp, bara om en karriär som artist i Hollywood.

Många karaktärer

Publiken får följa med på en resa genom 1920-talets gangsterkvarter i Chicago och träffa karaktärer som den hårdkokte Dandy Dan, spelad av Dennis Sanderheim och den kuvade och nervöse hantlangaren Knäppen, spelad av Pontus Knutsson. Den tragiska städaren Fissy, spelad av 12-årige Simon Steneros från Hjo, fick stor applåder från publiken för både sång och bakåtvolter. Musikalen spelas alla helger i mars.

Förutom Casper Ericsson är Mariestadstjejerna Maja Sjöholm, Amanda Johansson och Kajsa Larsson med i Bugsy Malone.

  • Anna Leijon