07 mar 2016 15:47

07 mar 2016 18:24

Om besvärliga människor

SKÖVDE: Morgan Alling inför sin föreläsning

Kan man hantera besvärliga människor? Vem är besvärlig? Finns det besvärliga människor? Frågorna är Morgan Allings och han reder ut dem i sin kommande föreläsning i Skövde. Och så blir det lite psykologi och praktiska råd om hur man kan skapa en bättre relation på arbetet eller i hemmet.

Det är snöigt ute denna måndagsförmiddag när Morgan Alling tittar in på SLA tillsammans med Stefan Jonsson från SAJ förmedlingsbyrå. Morgan har precis föreläst om mobbning för tusen gymnasielärare.

En lösning

När han gästar Arena Skövde nästa gång, den 12 april., handlar det om konsten att hantera besvärliga människor.

– Då kommer jag att prata om olika typer av konfliktsnubbar, tjejer och killar, strukturer, jag pratar om hur hjärnan fungerar, om hur dåligt ledarskap eller bra ledarskap fungerar, och om den senaste forskningen om hur konflikter uppstår och framför allt hur man ska prata för att lösa dem, hur man tar tag i det, säger Morgan Alling.

Morgan Alling har föreläst som bisyssla i tolv år. Från början var han en rolig sidekick till Lennart Lindén som bland annat medlat i krig.

– Under tiden så förstod han att Morgan du har ju värsta ryggsäcken, du har en barndom som är knäpp, du har gjort allt det här jag pratar om, du har lyckats vända den negativa miljön till något positivt, det är ju precis det som vi pratar om, fast vi gör det på ett företag, du har ju gjort det på individnivå, det är ju precis samma mekanismer, att bli medveten och sedan göra medvetna val, berättar Morgan Alling.

Vill inspirera

Med sina föreläsningar vill han inspirera människor att tänka på nya sätt och få dem att växa, för det är något som han älskar. Liksom att förändra något som är dåligt.

– Det är högst personligt vad man tycker är besvärligt, men jag kan inte förändra någon. Jag kan förändra mitt eget förhållningssätt. Jag behöver inte reta mig på en annan person, jag kan hitta andra sätt. Det jag tycker är intressant är att förändra om man nu tycker att något är dåligt, säger Morgan Alling.

Det är snöigt ute denna måndagsförmiddag när Morgan Alling tittar in på SLA tillsammans med Stefan Jonsson från SAJ förmedlingsbyrå. Morgan har precis föreläst om mobbning för tusen gymnasielärare.

En lösning

När han gästar Arena Skövde nästa gång, den 12 april., handlar det om konsten att hantera besvärliga människor.

– Då kommer jag att prata om olika typer av konfliktsnubbar, tjejer och killar, strukturer, jag pratar om hur hjärnan fungerar, om hur dåligt ledarskap eller bra ledarskap fungerar, och om den senaste forskningen om hur konflikter uppstår och framför allt hur man ska prata för att lösa dem, hur man tar tag i det, säger Morgan Alling.

Morgan Alling har föreläst som bisyssla i tolv år. Från början var han en rolig sidekick till Lennart Lindén som bland annat medlat i krig.

– Under tiden så förstod han att Morgan du har ju värsta ryggsäcken, du har en barndom som är knäpp, du har gjort allt det här jag pratar om, du har lyckats vända den negativa miljön till något positivt, det är ju precis det som vi pratar om, fast vi gör det på ett företag, du har ju gjort det på individnivå, det är ju precis samma mekanismer, att bli medveten och sedan göra medvetna val, berättar Morgan Alling.

Vill inspirera

Med sina föreläsningar vill han inspirera människor att tänka på nya sätt och få dem att växa, för det är något som han älskar. Liksom att förändra något som är dåligt.

– Det är högst personligt vad man tycker är besvärligt, men jag kan inte förändra någon. Jag kan förändra mitt eget förhållningssätt. Jag behöver inte reta mig på en annan person, jag kan hitta andra sätt. Det jag tycker är intressant är att förändra om man nu tycker att något är dåligt, säger Morgan Alling.