08 mar 2016 10:08

08 mar 2016 16:17

Lillsans idéer prisades

SKÖVDE: Utmärkelse från Centerpartiet

Centerpartiets pris för kvinnligt entreprenörskap gick i år till Lillsan Ljung. ”Fantastiskt”, säger hon om att få utmärkelsen.

På internationella kvinnodagen den åttonde mars brukar Centerpartiet dela ut ett pris till en kvinnlig företagare eller entreprenör. I år delades priset för första gången ut av Centerkvinnornas kontaktgrupp och det skedde under stort hemlighetsmakeri. Pristagaren Lillsan Ljung var mitt i generalrepetitionen av en påskvandring när hon överraskades.

– Fantastiskt, jag är en människa som bara jobbar på. Jag får idéer och jag har en snäll man som hjälper mig med dem. Vi brinner för socialt arbete, det skulle jag vilja göra ännu mer så att fler ska komma ut på landet och njuta, säger Lillsan Ljung om att få utmärkelsen.

Motiveringen lyder: Med stor kärlek till djur, natur och människor har Lillsan Ljung tillsammans med maken Peter skapat Lantlivet. Ett stort socialt engagemang inte minst för barn och unga är en drivkraft som låg till grund för att starta upp verksamheten. Besöksnäringen och efterfrågan på naturnära upplevelser är på stark tillväxt. Lantlivet på Backgården i Öm ligger rätt i tiden. Lillsan ser möjligheter framför hinder, hon är en förebild för kvinnor som har en idé och vågar satsa på det man tror på, en sann entreprenör.

På internationella kvinnodagen den åttonde mars brukar Centerpartiet dela ut ett pris till en kvinnlig företagare eller entreprenör. I år delades priset för första gången ut av Centerkvinnornas kontaktgrupp och det skedde under stort hemlighetsmakeri. Pristagaren Lillsan Ljung var mitt i generalrepetitionen av en påskvandring när hon överraskades.

– Fantastiskt, jag är en människa som bara jobbar på. Jag får idéer och jag har en snäll man som hjälper mig med dem. Vi brinner för socialt arbete, det skulle jag vilja göra ännu mer så att fler ska komma ut på landet och njuta, säger Lillsan Ljung om att få utmärkelsen.

Motiveringen lyder: Med stor kärlek till djur, natur och människor har Lillsan Ljung tillsammans med maken Peter skapat Lantlivet. Ett stort socialt engagemang inte minst för barn och unga är en drivkraft som låg till grund för att starta upp verksamheten. Besöksnäringen och efterfrågan på naturnära upplevelser är på stark tillväxt. Lantlivet på Backgården i Öm ligger rätt i tiden. Lillsan ser möjligheter framför hinder, hon är en förebild för kvinnor som har en idé och vågar satsa på det man tror på, en sann entreprenör.