09 mar 2016 06:00

09 mar 2016 06:00

App-träna var som helst

SKÖVDE: Försvarsmaktens träningsklubb lanserad för allmänheten

Försvarsmaktens träningsklubb, FMTK, har lanserats för allmänheten. Med en app kan man träna var som helst och när som helst. Det enda som behövs är den egna kroppen.
– Vi vill inspirera människor till att träning inte behöver vara så komplicerat, säger Lina Lerjéus, sjukgymnast vid Skaraborgs regemente som varit med och tagit fram övningarna.

I måndags lanserades Försvarsmaktens träningsklubb, FMTK, för allmänheten. Redan första dagen laddades appen ner över 10 000 gånger.

– Det är en träningsklubb som finns via en app och som är gratis. Man kan ta del av hundratals övningar för hela kroppen. Man kan också välja nivå på sin träning. Man kan även följa pass och olika program, beroende på vad man har för målsättning, berättar Lina Lerjéus.

Appen (en betaversion) har varit tillgänglig för försvarsmaktanställda i ett halvår för att de skulle kunna testa. Men nu är den som sagt tillgänglig för alla.

– Försvarsmakten vill dela med sig av kunskapen kring att ta hand om kroppen utifrån kondition, styrka och rörlighet. Och att inspirera, det finns otroligt många olika och varierande sätt som man kan använda den egna kroppen, för man behöver inte ha några redskap. Man ska kunna träna var som helst och när som helst.

Tänkt på helheten

Lina Lerjéus har i sitt yrke som sjukgymnast på Skaraborgs regemente varit med och tagit fram övningar, de olika nivåerna och passprogram.

– Vi har tänkt på helhelheten, att stärka hela kroppen. Alla övningar har tydliga instruktioner, det är försvarsmaktsanställda som varit instruktörer. Jag har varit med filmteamet, stått bakom och instruerat varje övning i den här appen. Det är ett gediget arbete som ligger bakom.

Linda Tengdahl, rekryteringskoordinator på Skaraborgs regemente P4, är en av instruktörerna.

– Nu är jag väl partisk, men jag tycker att det är en väldigt bra produkt. Det spelar ingen roll vilken nivå du är på, du kan alltid bli jättetrött. Det går att lägga upp det väldigt mycket utifrån dig själv. Jag fick en aha-upplevelse när vi filmade. Det finns så många olika varianter av övningar, man kan göra den lättare eller jobbigare. Jag kommer att använda appen mycket, säger Linda Tengdahl.

Appen heter FMTK och finns än så länge i App store och Google play, inom kort även i Windows store.

I måndags lanserades Försvarsmaktens träningsklubb, FMTK, för allmänheten. Redan första dagen laddades appen ner över 10 000 gånger.

– Det är en träningsklubb som finns via en app och som är gratis. Man kan ta del av hundratals övningar för hela kroppen. Man kan också välja nivå på sin träning. Man kan även följa pass och olika program, beroende på vad man har för målsättning, berättar Lina Lerjéus.

Appen (en betaversion) har varit tillgänglig för försvarsmaktanställda i ett halvår för att de skulle kunna testa. Men nu är den som sagt tillgänglig för alla.

– Försvarsmakten vill dela med sig av kunskapen kring att ta hand om kroppen utifrån kondition, styrka och rörlighet. Och att inspirera, det finns otroligt många olika och varierande sätt som man kan använda den egna kroppen, för man behöver inte ha några redskap. Man ska kunna träna var som helst och när som helst.

Tänkt på helheten

Lina Lerjéus har i sitt yrke som sjukgymnast på Skaraborgs regemente varit med och tagit fram övningar, de olika nivåerna och passprogram.

– Vi har tänkt på helhelheten, att stärka hela kroppen. Alla övningar har tydliga instruktioner, det är försvarsmaktsanställda som varit instruktörer. Jag har varit med filmteamet, stått bakom och instruerat varje övning i den här appen. Det är ett gediget arbete som ligger bakom.

Linda Tengdahl, rekryteringskoordinator på Skaraborgs regemente P4, är en av instruktörerna.

– Nu är jag väl partisk, men jag tycker att det är en väldigt bra produkt. Det spelar ingen roll vilken nivå du är på, du kan alltid bli jättetrött. Det går att lägga upp det väldigt mycket utifrån dig själv. Jag fick en aha-upplevelse när vi filmade. Det finns så många olika varianter av övningar, man kan göra den lättare eller jobbigare. Jag kommer att använda appen mycket, säger Linda Tengdahl.

Appen heter FMTK och finns än så länge i App store och Google play, inom kort även i Windows store.