09 mar 2016 13:49

09 mar 2016 13:50

Flyttförslaget skrotas – ingen utökning av Skövdekontoret

NYHETER: Skatteverket blir kvar i Mariestad

Förslaget om Skatteverkets omorganisation presenterades för ett år sedan. Skövdekontoret var vinnare – verksamheten i Mariestad skulle flyttats hit. Nu skrotas planerna, Skatteverket går inte vidare med flyttplanerna som skulle drabbat nio orter.

För knappt ett år sedan fattade Skatteverket beslut om sin framtida inriktning. Som en konsekvens av det ville man flytta verksamheten från nio orter – Mariestad, Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm – till närliggande större orter. I förslaget sades det att Mariestadsverksamheten skulle flytta till Skövde med knappt hundra anställda. Nyheten fick både positivt och negativt mottagande. Positiv eftersom det först funnits oro för att all verksamhet i Skaraborg skulle försvinna, negativ eftersom Mariestadskontoret skulle bort.

Kort senare pausades förändringen då regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet. Rapporten ska vara klar 1 april 2016.

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, sade generaldirektör Ingemar Hansson i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Nu får vi se vilka ytterligare signaler som regeringen kan komma att ge.

För knappt ett år sedan fattade Skatteverket beslut om sin framtida inriktning. Som en konsekvens av det ville man flytta verksamheten från nio orter – Mariestad, Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm – till närliggande större orter. I förslaget sades det att Mariestadsverksamheten skulle flytta till Skövde med knappt hundra anställda. Nyheten fick både positivt och negativt mottagande. Positiv eftersom det först funnits oro för att all verksamhet i Skaraborg skulle försvinna, negativ eftersom Mariestadskontoret skulle bort.

Kort senare pausades förändringen då regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet. Rapporten ska vara klar 1 april 2016.

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, sade generaldirektör Ingemar Hansson i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Nu får vi se vilka ytterligare signaler som regeringen kan komma att ge.