10 mar 2016 13:27

10 mar 2016 13:27

Brukare kränkt

SKÖVDE: Rapport

En brukare vid ett boende i kommunen ska ha utsatts för muntlig kränkning. Personal har använt ett olämpligt språk mot brukaren och jämfört denna med djur.

Det är i en avvikelserapport till den socialt ansvariga samordnaren (sas) som den muntliga kränkningen mot en brukare tas upp. I rapporten står att personal flertalet gånger har använt ett olämpligt språk till brukaren. Personalen ska ha jämfört denna med djur, bebisar och även med ”gamla människor som är sjuka”.

Detta ska ha sagts för att motverka ett visst beteende. Personalen ska även ha sagt till brukaren att beteendet rapporteras till anhörig om det inte upphör.

I en annan avvikelserapport handlar det om en anhörig som blivit irriterad och gått mot personalen på boendet med höjda armar, personalen ska då ha knuffat den anhörige så att denna tog ett par steg tillbaka.

Det är i en avvikelserapport till den socialt ansvariga samordnaren (sas) som den muntliga kränkningen mot en brukare tas upp. I rapporten står att personal flertalet gånger har använt ett olämpligt språk till brukaren. Personalen ska ha jämfört denna med djur, bebisar och även med ”gamla människor som är sjuka”.

Detta ska ha sagts för att motverka ett visst beteende. Personalen ska även ha sagt till brukaren att beteendet rapporteras till anhörig om det inte upphör.

I en annan avvikelserapport handlar det om en anhörig som blivit irriterad och gått mot personalen på boendet med höjda armar, personalen ska då ha knuffat den anhörige så att denna tog ett par steg tillbaka.