16 mar 2016 13:28

16 mar 2016 13:28

Vandrade i påskens fotspår

VÄRING: Populär tradition fortsatte

Levande historia. Församlingshemmet, kyrkstugan och kyrkan i Väring var under onsdagen skådeplats för den årliga påskvandringen dit elever från Väring, Frösve och Tidan var inbjudna.
– Det här är roligt för en teaterapa, säger Ulrika Lind.

Efter att ha krupit igenom om en tunnel i församlingshemmet färdades eleverna 2000 år bakåt i tiden, närmare bestämt till dagarna före Jesu korsfästelse. Det första stoppet på vandringen var vid den sista måltiden där eleverna fick ta del av nattvarden. Vandringen fortsatte sedan till Getsemanes trädgård där de fick se hur Jesus blev tillfångatagen och bortförd.

När Jesus stod inför Pontius Pilatus fick eleverna själva vara med och bestämma om det var Jesus eller mördaren Barabas som skulle friges eller korsfästas. För att förstå vad Jesus gick igenom på korset fick de lukta på ett surt ättiksvin, som var det enda som erbjöds den törstiga Jesus som hängde på korset. En doft som fick många att rynka på näsan.

– Det är ett samarbete med hela bygden för att få ihop den här vandringen och som teaterapa tycker jag själv det är väldigt roligt, säger Ulrika Lind som är en av alla de som hjälper till med vandringen, som i år firar 15-årsjubileum.

Efter att ha krupit igenom om en tunnel i församlingshemmet färdades eleverna 2000 år bakåt i tiden, närmare bestämt till dagarna före Jesu korsfästelse. Det första stoppet på vandringen var vid den sista måltiden där eleverna fick ta del av nattvarden. Vandringen fortsatte sedan till Getsemanes trädgård där de fick se hur Jesus blev tillfångatagen och bortförd.

När Jesus stod inför Pontius Pilatus fick eleverna själva vara med och bestämma om det var Jesus eller mördaren Barabas som skulle friges eller korsfästas. För att förstå vad Jesus gick igenom på korset fick de lukta på ett surt ättiksvin, som var det enda som erbjöds den törstiga Jesus som hängde på korset. En doft som fick många att rynka på näsan.

– Det är ett samarbete med hela bygden för att få ihop den här vandringen och som teaterapa tycker jag själv det är väldigt roligt, säger Ulrika Lind som är en av alla de som hjälper till med vandringen, som i år firar 15-årsjubileum.

  • Anna Leijon