17 mar 2016 11:48

17 mar 2016 11:50

"Någon kan ha sett när rånaren sprang iväg"

RÅN: Polisen söker vittnen

Polisen måste börja om i rånutredningen eftersom den man som varit anhållen har släppts.
– Vi gör ett omtag och hoppas nu på hjälp från vittnen som kan ha sett rånaren springa från butiken och förbi skolan, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till SLA.

I måndags vid lunchtid slog en ensam rånare till mot Rydshallen i Ryds centrum. I handen hade den maskerade mannen en hammare och han tvingade butikspersonalen att öppna kassan . När han sprang från platsen hade han med sig en summa på cirka 6 000 kronor.

Det har tidigare varit oklart åt vilket håll rånaren sprang, men eftersom polisen nu söker fler vittnen till händelseförloppet går man ut med i vilken riktning mannen rörde sig.

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett rånarens springa från butiken, förbi skolan och kyrkan, och i riktning mot Barkvägen, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen.

– Det finns till och med uppgifter om att någon kan ha sett honom ta av sig den mask han hade på sig under rånet. Vi behöver få in fler uppgifter från personer som har sett något som kan sättas i samband med rånet i måndags.

Några timmar efter måndagens rån greps och anhölls en Skövdebo misstänkt för brottet. Men på onsdagens försattes han på fri fot och åklagaren lade ner utredningen mot honom och sade att han inte längre är misstänkt.

Nu är rånutredningen tillbaka hos polisen igen och man måste helt enkelt göra ett omtag.

– Vi tittar nu på vilka åtgärder vi kan vidta och räknar med att ett par av dem kan genomföras i morgon fredag. Vi utreder brett och tittar igenom allt vi har en gång till när vi söker efter gärningsmannen.

Den Skövdebo som nu försatts på fri fot, och hela tiden förnekat brott, pekades ut och namngavs av ett vittne.

– Vittnets uppgifter bygger på att denna sett ögonen och hört rånarens röst och har tyckt sig känna igen personen på det sättet. Men det finns ju människor som liknar varandra och Skövdebon har ju alibi och även på andra sätt stöd i utredningen.

I måndags vid lunchtid slog en ensam rånare till mot Rydshallen i Ryds centrum. I handen hade den maskerade mannen en hammare och han tvingade butikspersonalen att öppna kassan . När han sprang från platsen hade han med sig en summa på cirka 6 000 kronor.

Det har tidigare varit oklart åt vilket håll rånaren sprang, men eftersom polisen nu söker fler vittnen till händelseförloppet går man ut med i vilken riktning mannen rörde sig.

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett rånarens springa från butiken, förbi skolan och kyrkan, och i riktning mot Barkvägen, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen.

– Det finns till och med uppgifter om att någon kan ha sett honom ta av sig den mask han hade på sig under rånet. Vi behöver få in fler uppgifter från personer som har sett något som kan sättas i samband med rånet i måndags.

Några timmar efter måndagens rån greps och anhölls en Skövdebo misstänkt för brottet. Men på onsdagens försattes han på fri fot och åklagaren lade ner utredningen mot honom och sade att han inte längre är misstänkt.

Nu är rånutredningen tillbaka hos polisen igen och man måste helt enkelt göra ett omtag.

– Vi tittar nu på vilka åtgärder vi kan vidta och räknar med att ett par av dem kan genomföras i morgon fredag. Vi utreder brett och tittar igenom allt vi har en gång till när vi söker efter gärningsmannen.

Den Skövdebo som nu försatts på fri fot, och hela tiden förnekat brott, pekades ut och namngavs av ett vittne.

– Vittnets uppgifter bygger på att denna sett ögonen och hört rånarens röst och har tyckt sig känna igen personen på det sättet. Men det finns ju människor som liknar varandra och Skövdebon har ju alibi och även på andra sätt stöd i utredningen.