17 mar 2016 14:58

17 mar 2016 14:58

Utbildningsmässa för avgångselever

SKÖVDE: Efter gymnasiet-mässa på Västerhöjd

Samtliga gymnasieelever i årskurs tre var på torsdagen inbjudna till Västerhöjdsgymnasiet för att ta del av en mässa som informerade om val till högskolor, universitet och andra utbildningar.

Västerhöjdseleven Kalida Krayem var en av alla elever i årskurs tre som passade på att ställa frågor till utställarna på mässan. I montern för högskolan Jönköping university stod studentambassadören Rebecka Jonsson redo att svara på elevernas frågor.

– Jag ska nog söka till lärarprogrammet i Jönköping, berättar Kalida Krayem. Min syster pluggar där och det väckte mitt intresse för den utbildningen. Men jag har även tittat på fotoskolan vid Mullsjö folkhögskola, säger hon. Utbildningsmässan var schemalagd för avgångseleverna så att alla skulle få tillfälle att besöka mässan samt lyssna till seminarier. 37 stycken olika utställare fanns på plats, bland annat universitet, högskolor och folkhögskolor. Även polis, militär och bemanningsföretag hade utställningsmontrar i skolan.

Västerhöjdseleven Kalida Krayem var en av alla elever i årskurs tre som passade på att ställa frågor till utställarna på mässan. I montern för högskolan Jönköping university stod studentambassadören Rebecka Jonsson redo att svara på elevernas frågor.

– Jag ska nog söka till lärarprogrammet i Jönköping, berättar Kalida Krayem. Min syster pluggar där och det väckte mitt intresse för den utbildningen. Men jag har även tittat på fotoskolan vid Mullsjö folkhögskola, säger hon. Utbildningsmässan var schemalagd för avgångseleverna så att alla skulle få tillfälle att besöka mässan samt lyssna till seminarier. 37 stycken olika utställare fanns på plats, bland annat universitet, högskolor och folkhögskolor. Även polis, militär och bemanningsföretag hade utställningsmontrar i skolan.