18 mar 2016 13:22

18 mar 2016 13:23

Åtalas för försök till mord

SKÖVDE: Knivhögg sin bror

Den 18-årige Skövdebo som är misstänkt för att ha knivhuggit sin bror två gånger åtalas nu för försök till mord och försök till dråp. 18-åringen förnekar brott och hävdar att hanhar handlat i nödvärn.

Det är två våldshändelser som har lett till att 18-åringen är misstänkt för brott som har riktat sig mot hans äldre bror.

Det började den 11 januari med att en man påträffades skadad i en lägenhet. Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. 18-åringen, yngre bror till den knivhuggne, anhölls misstänkt för dråpförsök. Polisen fick olika versioner från bröderna om orsaken till bråket och även om den yngre brodern erkände vissa omständigheter i ärendet förnekade han brott. Några dagar senare försattes 18-åringen på fri fot.

En månad senare knivskar 18-åringen återigen sin bror, denna gång i bålen. Detta skedde utomhus och ytterligare en släkting var med vid tillfället.

På fredagen åtalades 18-åringen misstänkt för försök till mord, den senaste händelsen, och för försök till dråp. Han åtalas också misstänkt för djurplågeri då han först ska ha sparkat en hundvalp som tillhörde brodern och därefter knivhuggit den fyra gånger. Den fick senare avlivas på grund av de svåra skador den fick..

Även en släkting åtalas för attacken mot 18-åringens äldre bror. Han misstänks för grov misshandel. han ska ha deltagit i händelsen i februari då han bland annat slog och sparkade och tog ett grepp om halsen på mannen.

18-åringen har i förhör erkänt omständigheterna kring händelserna, men har hävdat att han handlat i nödvärn, att han har försvarat sig mot den äldre brodern.

Motivet till konflikten mellan bröderna är oklar.

Det är två våldshändelser som har lett till att 18-åringen är misstänkt för brott som har riktat sig mot hans äldre bror.

Det började den 11 januari med att en man påträffades skadad i en lägenhet. Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. 18-åringen, yngre bror till den knivhuggne, anhölls misstänkt för dråpförsök. Polisen fick olika versioner från bröderna om orsaken till bråket och även om den yngre brodern erkände vissa omständigheter i ärendet förnekade han brott. Några dagar senare försattes 18-åringen på fri fot.

En månad senare knivskar 18-åringen återigen sin bror, denna gång i bålen. Detta skedde utomhus och ytterligare en släkting var med vid tillfället.

På fredagen åtalades 18-åringen misstänkt för försök till mord, den senaste händelsen, och för försök till dråp. Han åtalas också misstänkt för djurplågeri då han först ska ha sparkat en hundvalp som tillhörde brodern och därefter knivhuggit den fyra gånger. Den fick senare avlivas på grund av de svåra skador den fick..

Även en släkting åtalas för attacken mot 18-åringens äldre bror. Han misstänks för grov misshandel. han ska ha deltagit i händelsen i februari då han bland annat slog och sparkade och tog ett grepp om halsen på mannen.

18-åringen har i förhör erkänt omständigheterna kring händelserna, men har hävdat att han handlat i nödvärn, att han har försvarat sig mot den äldre brodern.

Motivet till konflikten mellan bröderna är oklar.