18 mar 2016 12:13

18 mar 2016 12:13

Busshjältarna firades

SKÖVDE: Bussförarens dag firades med rosor och tårta

Bussförarens dag uppmärksammades under fredagen, bussbolaget Nobina firade sina förare med både rosor och tårta.

Sedan 2014 har man firat busschaufförer under den officiella temadag som kallas Bussförarens dag och som infaller den 18 mars. I Skövde stod Zlatan Basic redo utanför busshållplatserna vid Resecentrum med ett stort fång rosor som han skulle dela ut till bussförarna.

Lars-Eric Molin ser glad ut när han får en ros av sin arbetsgivare, de menar att deras bussförare är riktiga vardagshjältar.

– Det är faktiskt några stamkunder som sagt grattis till mig med anledning av dagens firande, säger Lars-Eric Molin. Sedan blir det ju gott äta tårta också.

– Vi är flera som delar ut rosor också, säger Zlatan Basic. Vi delar ut till alla chaufförer ute på bussdepåerna också.

Dagen till ära bjuder Nobina Skaraborg och Västtrafik även alla förare på tårta. Bussföretaget har 420 bussförare som sköter den dagliga trafiken inom Skövde och andra delar runt om i Skaraborg.

Trafiken sköts med 220 stycken bussar och vardagstrafiken räknar in runt 20 000 resenärer som väljer buss som fortskaffningsmedel.

– Vi vill hylla våra bussförare på Bussförarens dag, vi har 96 procent nöjda kunder och vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken. Det är våra förare som gör det möjligt, säger André Sellén som är trafikchef på Nobina i Skaraborg.

Traditionen att fira bussförare just den 18 mars sägs härstamma ifrån att den första bussturen avgick i Paris redan 1662 och det var på just denna dag. Då var det häst och vagn som gällde på de sju förutbestämda turerna som kunde ta med sex till åtta passagerare. Den moderna förlagan kommer från USA där buss- och tågförare firas denna dag sedan många år tillbaka.

Sedan 2014 har man firat busschaufförer under den officiella temadag som kallas Bussförarens dag och som infaller den 18 mars. I Skövde stod Zlatan Basic redo utanför busshållplatserna vid Resecentrum med ett stort fång rosor som han skulle dela ut till bussförarna.

Lars-Eric Molin ser glad ut när han får en ros av sin arbetsgivare, de menar att deras bussförare är riktiga vardagshjältar.

– Det är faktiskt några stamkunder som sagt grattis till mig med anledning av dagens firande, säger Lars-Eric Molin. Sedan blir det ju gott äta tårta också.

– Vi är flera som delar ut rosor också, säger Zlatan Basic. Vi delar ut till alla chaufförer ute på bussdepåerna också.

Dagen till ära bjuder Nobina Skaraborg och Västtrafik även alla förare på tårta. Bussföretaget har 420 bussförare som sköter den dagliga trafiken inom Skövde och andra delar runt om i Skaraborg.

Trafiken sköts med 220 stycken bussar och vardagstrafiken räknar in runt 20 000 resenärer som väljer buss som fortskaffningsmedel.

– Vi vill hylla våra bussförare på Bussförarens dag, vi har 96 procent nöjda kunder och vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken. Det är våra förare som gör det möjligt, säger André Sellén som är trafikchef på Nobina i Skaraborg.

Traditionen att fira bussförare just den 18 mars sägs härstamma ifrån att den första bussturen avgick i Paris redan 1662 och det var på just denna dag. Då var det häst och vagn som gällde på de sju förutbestämda turerna som kunde ta med sex till åtta passagerare. Den moderna förlagan kommer från USA där buss- och tågförare firas denna dag sedan många år tillbaka.