21 mar 2016 15:44

21 mar 2016 16:58

Lidköpingsbo blir ny Arenachef

Lidköpingsbon Per Karlsson blir ny chef för Arena Skövde. Han tillträder det nya jobbet i mitten av maj.

Per Karlsson (51 år på lördag) heter personen som nu får jobbet. Tillsättningen blev formellt klar under måndagen.

– En väldigt intressant utmaning. Arena är viktig för föreningslivet, näringslivet och för kultur- och fritidsliv. Jag kommer att börja med att lyssna in mig för att se vart vi står och vart vi ska gå, säger Karlsson.

Byter bransch

Per Karlsson arbetar i dag på Ragnsells i Lidköping som produktionschef, och har tidigare haft olika tjänster inom Lantmännen.

Han har varit fotbollsdomare och handbollstränare. Han sitter i styrelsen för Lidköpings FK.

– Jag har själv aldrig badat i upplevelsesbadet, men familjen har gjort. Idrottshallarna har jag besökt många gånger.

Rogher Selmosson, chef för sektor medborgare och samhällsutveckling som fritidsavdelningen och Arena Skövde tillhör har valt ut Per Karlsson. Kommunen anlitade en extern rekryteringskonsult. 30–40 personer sökte och i slutrundan fanns två kandidater.

– Det är bra att vi nu får en fast lösning på chefsposten efter en tid av tillfälliga lösningar där vi hankat oss fram. Personalen har gjort ett bra jobb, men för den långsiktiga utvecklingen är det här viktigt, säger Selmosson.

– Han har lång erfarenhet av chefskap inom olika verksamheter. Att han är aktiv inom idrotten har också spelat roll, säger Selmosson.

Vad vill du se för utveckling av Arena Skövde?

– Vi har utsetts till årets äventyrsbad och det är en position vi vill försvara i knivskap konkurrens. Nästa år får vi en ny åkattraktion och då blir marknadsföringen av den viktig. Vi ser att det finns möjligheter att utveckla konferensdelen. Vi ska jobba med att underlätta för föreningarna, säger Selmosson.

Per Karlsson får 51 000 kronor i månadslön

Per Karlsson (51 år på lördag) heter personen som nu får jobbet. Tillsättningen blev formellt klar under måndagen.

– En väldigt intressant utmaning. Arena är viktig för föreningslivet, näringslivet och för kultur- och fritidsliv. Jag kommer att börja med att lyssna in mig för att se vart vi står och vart vi ska gå, säger Karlsson.

Byter bransch

Per Karlsson arbetar i dag på Ragnsells i Lidköping som produktionschef, och har tidigare haft olika tjänster inom Lantmännen.

Han har varit fotbollsdomare och handbollstränare. Han sitter i styrelsen för Lidköpings FK.

– Jag har själv aldrig badat i upplevelsesbadet, men familjen har gjort. Idrottshallarna har jag besökt många gånger.

Rogher Selmosson, chef för sektor medborgare och samhällsutveckling som fritidsavdelningen och Arena Skövde tillhör har valt ut Per Karlsson. Kommunen anlitade en extern rekryteringskonsult. 30–40 personer sökte och i slutrundan fanns två kandidater.

– Det är bra att vi nu får en fast lösning på chefsposten efter en tid av tillfälliga lösningar där vi hankat oss fram. Personalen har gjort ett bra jobb, men för den långsiktiga utvecklingen är det här viktigt, säger Selmosson.

– Han har lång erfarenhet av chefskap inom olika verksamheter. Att han är aktiv inom idrotten har också spelat roll, säger Selmosson.

Vad vill du se för utveckling av Arena Skövde?

– Vi har utsetts till årets äventyrsbad och det är en position vi vill försvara i knivskap konkurrens. Nästa år får vi en ny åkattraktion och då blir marknadsföringen av den viktig. Vi ser att det finns möjligheter att utveckla konferensdelen. Vi ska jobba med att underlätta för föreningarna, säger Selmosson.

Per Karlsson får 51 000 kronor i månadslön