22 mar 2016 10:00

22 mar 2016 14:10

"Självklart känns det väldigt olustigt"

BRYSSEL: Isabelle Waldenvik från Skövde på plats

Isabelle Waldenvik från Skövde gör praktik på EU-parlamentet i Bryssel.
– Jag kom nyligen till jobbet här och fick precis veta att det smällt vid metro här intill parlamentet också. Självkart känns det väldigt olustigt, säger hon till SLA

Isabelle Waldenvik (KD) från Skövde praktiserar på Lars Adaktussons kansli i EU-parlamentet i Bryssel sedan i januari.

– Jag kom nyligen till jobbet här och fick precis veta att det smällt vid metro här intill parlamentet också. Självkart känns det väldigt olustigt.

Hon berättar att alla mår bra på kansliet. Att de som var på väg till parlamentet uppmanats att ta sig hem och att de som kommit till jobbet stannar kvar där.

– Vi ska flyga hem nu inför påsk, det ska i princip alla här. Det är mycket resor och många flyger hem varje helg. Flygplatsen är en plats dit vi åker ofta. Det känns jätteolustigt att det händer där, eller att det händer över huvud taget.

Isabelle Waldenvik berättar att hon trivs på jobbet. Det är ett spännande och varierande arbete.

– Jag har inte känt mig orolig någon gång i Bryssel. Det känns tryggt, människor är trevliga och det är vakter med automatvapen i princip över allt. Jag är glad över att ingen av dem jag känner kommit till skada, säger Isabelle Waldenvik som säger att tryggheten kanske fått sig en törn nu.

Stannar du på jobbet idag så länge det inte sägs något annat?

– Jag skulle gått ut vid lunchtid, men jag kanske avbokar det och stannar på parlamentet under dagen.

Isabelle Waldenvik (KD) från Skövde praktiserar på Lars Adaktussons kansli i EU-parlamentet i Bryssel sedan i januari.

– Jag kom nyligen till jobbet här och fick precis veta att det smällt vid metro här intill parlamentet också. Självkart känns det väldigt olustigt.

Hon berättar att alla mår bra på kansliet. Att de som var på väg till parlamentet uppmanats att ta sig hem och att de som kommit till jobbet stannar kvar där.

– Vi ska flyga hem nu inför påsk, det ska i princip alla här. Det är mycket resor och många flyger hem varje helg. Flygplatsen är en plats dit vi åker ofta. Det känns jätteolustigt att det händer där, eller att det händer över huvud taget.

Isabelle Waldenvik berättar att hon trivs på jobbet. Det är ett spännande och varierande arbete.

– Jag har inte känt mig orolig någon gång i Bryssel. Det känns tryggt, människor är trevliga och det är vakter med automatvapen i princip över allt. Jag är glad över att ingen av dem jag känner kommit till skada, säger Isabelle Waldenvik som säger att tryggheten kanske fått sig en törn nu.

Stannar du på jobbet idag så länge det inte sägs något annat?

– Jag skulle gått ut vid lunchtid, men jag kanske avbokar det och stannar på parlamentet under dagen.