23 mar 2016 10:53

23 mar 2016 10:56

Pojke åtalas för hot

SKÖVDE

Den 15-årige pojken höjde en bordskniv över huvudet som för att hugga en annan pojke. Han ska även ha hotat en kvinna.
Nu åtalas 15-åringen misstänkt för olaga hot.

Det var i höstas som pojken i Skövde hotade en kvinna och sade att han inte bara skulle döda henne utan även hennes familj. Vid ett senare tillfälle ska han även ha utdelat ett knytnävsslag mot kvinnan.

I höstas hotade 15-åringen en annan ung pojke. Den här gången med en kniv i handen.

Enligt det åtal som kom i dagarna har pojken höjt en bordskniv över huvudet som för att hugga samtidigt som han har uttalat ”jag gör det”.

Han åtalas nu misstänkt för två fall av olaga hot och misshandel. Han ska i förhör ha erkänt knivhotet, gällande det andra hotet så bestrider han ansvar för brott även om han vidgår att han uttalat hotet. Misshandeln anser han ska bedömas som ringa.

Det var i höstas som pojken i Skövde hotade en kvinna och sade att han inte bara skulle döda henne utan även hennes familj. Vid ett senare tillfälle ska han även ha utdelat ett knytnävsslag mot kvinnan.

I höstas hotade 15-åringen en annan ung pojke. Den här gången med en kniv i handen.

Enligt det åtal som kom i dagarna har pojken höjt en bordskniv över huvudet som för att hugga samtidigt som han har uttalat ”jag gör det”.

Han åtalas nu misstänkt för två fall av olaga hot och misshandel. Han ska i förhör ha erkänt knivhotet, gällande det andra hotet så bestrider han ansvar för brott även om han vidgår att han uttalat hotet. Misshandeln anser han ska bedömas som ringa.