23 mar 2016 17:04

23 mar 2016 17:06

Rånarjakten svår för polisen

SKÖVDE: Kan vara med i Brottsplats Sverige

Polisen har vidtagit flera åtgärder i jakten på rånaren som slog till mot Hemköp i Ryd, men saknar i dag ett hett spår.
– Det är ett svårt läge, säger polisen Tony Johansson.

Förra måndagen slog den ensamme och maskerade rånaren till mot livsmedelsbutiken i Ryds centrum. I handen hade han en hammare och han tvingade butikspersonalen att öppna kassan. När han lämnade butiken hade han med sig cirka 6 000 kronor. Efteråt sprang rånaren förbi skolan och kyrkan, i riktning mot Barkvägen.

Polisen sökte i området direkt efter rånet men kunde inte då hitta gärningsmannen. Men uppgifter från person som pekade ut en namngiven person ledde till att en Skövdebo greps och anhölls misstänkt för rånet. På onsdagen försattes han på fri fot och han är enligt åklagaren inte länge misstänkt. Polisen fick därmed starta om i utredningen.

– Vi har vidtagit flera utredningsåtgärder, bland annat har vi hört folk i området och har också en del uppslag. Men just i nuläget är det inget som jag bedömer som riktigt hett. Det är ett svårt utredningsläge, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen, Skövdepolisen.

Kanske kan polisen få hjälp från tv-programmet Brottsplats Sverige.

– Eventuellt ska ärendet vara med där, säger Johansson.

Förra måndagen slog den ensamme och maskerade rånaren till mot livsmedelsbutiken i Ryds centrum. I handen hade han en hammare och han tvingade butikspersonalen att öppna kassan. När han lämnade butiken hade han med sig cirka 6 000 kronor. Efteråt sprang rånaren förbi skolan och kyrkan, i riktning mot Barkvägen.

Polisen sökte i området direkt efter rånet men kunde inte då hitta gärningsmannen. Men uppgifter från person som pekade ut en namngiven person ledde till att en Skövdebo greps och anhölls misstänkt för rånet. På onsdagen försattes han på fri fot och han är enligt åklagaren inte länge misstänkt. Polisen fick därmed starta om i utredningen.

– Vi har vidtagit flera utredningsåtgärder, bland annat har vi hört folk i området och har också en del uppslag. Men just i nuläget är det inget som jag bedömer som riktigt hett. Det är ett svårt utredningsläge, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen, Skövdepolisen.

Kanske kan polisen få hjälp från tv-programmet Brottsplats Sverige.

– Eventuellt ska ärendet vara med där, säger Johansson.