24 mar 2016 14:11

24 mar 2016 14:11

Hotade med knogjärn

SKÖVDE: Omfattande åtal mot 21-åring

Han har spottat poliser i ansiktet, krossat fönster för 45 000 kronor och har hotat personer med knogjärn. Nu åtalas den 21-årige Skövdebon misstänkt för bland annat ofredande, skadegörelse och olaga hot.

21-åringen är häktad sedan ett par veckor tillbaka. Men allt började i februari då han bröt sönder ett brevinkast på en lägenhetsdörr i ett område i Skövde. Senare den dagen slog han sönder en ruta i entrédörren till trapphuset, därefter slogs en lägenhetsdörr sönder, följt av sönderslagning av ett flertal fönster. Enligt fastighetsägaren Skövdebostäder blev det skador för 45 000 kronor.

När han hade brutit sig in i bostaden ska han med ett knogjärn i handen ha hotat lägenhetsinnehavaren och tryckt ner henne på sängen. I samma lägenhet ska han också ha slagit till en annan person i ansiktet. Ytterligare en person hotades med knogjärnet samtidigt som 21-åringen frågade om denna ville ha stryk. När polis kom till platsen satte mannen sig till kraftigt motvärn. Han krängde med kroppen, vevade med armarna, sparkade och spottade omkring sig. På polisstationen fortsatte han att sätta sig till motvärn och tog till och med ett tag om nacken på en av polismännen. Han spottade dessutom två poliser i ansiktet vid samma tillfälle. Mannen anhölls efter dessa händelser men försattes på fri fot några dagar senare.

Men för en dryg vecka sedan ska han på nytt ha hotat den person som han även hotade tidigare. Denna gången handlade det om dödshot. Han ska ha pekat på henne med en pistol eller ett pistolliknande föremål. Mannen åtalas nu på sammanlagt 13 punkter, bland annat för skadegörelser, ofredande, misshandel och olaga hot.

21-åringen är häktad sedan ett par veckor tillbaka. Men allt började i februari då han bröt sönder ett brevinkast på en lägenhetsdörr i ett område i Skövde. Senare den dagen slog han sönder en ruta i entrédörren till trapphuset, därefter slogs en lägenhetsdörr sönder, följt av sönderslagning av ett flertal fönster. Enligt fastighetsägaren Skövdebostäder blev det skador för 45 000 kronor.

När han hade brutit sig in i bostaden ska han med ett knogjärn i handen ha hotat lägenhetsinnehavaren och tryckt ner henne på sängen. I samma lägenhet ska han också ha slagit till en annan person i ansiktet. Ytterligare en person hotades med knogjärnet samtidigt som 21-åringen frågade om denna ville ha stryk. När polis kom till platsen satte mannen sig till kraftigt motvärn. Han krängde med kroppen, vevade med armarna, sparkade och spottade omkring sig. På polisstationen fortsatte han att sätta sig till motvärn och tog till och med ett tag om nacken på en av polismännen. Han spottade dessutom två poliser i ansiktet vid samma tillfälle. Mannen anhölls efter dessa händelser men försattes på fri fot några dagar senare.

Men för en dryg vecka sedan ska han på nytt ha hotat den person som han även hotade tidigare. Denna gången handlade det om dödshot. Han ska ha pekat på henne med en pistol eller ett pistolliknande föremål. Mannen åtalas nu på sammanlagt 13 punkter, bland annat för skadegörelser, ofredande, misshandel och olaga hot.