26 mar 2016 13:13

26 mar 2016 13:13

15 000 tranor på plats

SKÖVDE: Tranorna strömmar till Hornborgasjön

Dagens tranräkning visar att det är 15 000 på plats vid Trandansen

Räkningen som utförs på kvällen pekar på att det är 15 000 tranor på plats vid Trandansen vid Hornborgsjön.

– De räknades i går kväll så nu i dag är det ju ännu fler tranor här, säger Camilla Thorstensson som arbetar på Trandansen. Kulmen når vi antagligen senare under veckan, att det är 15 000 tranor här nu är helt normalt, säger hon.

Tranrekordet som än så länge står sig är från den 3 april 2013, då räknade man in 26 500 tranor vid Trandansen. Men det är inte bara tranorna som lockas till Hornborgasjön, just finns det gott om andra fåglar som vill äta av det spannmål som läggs ut.

Under en månads tid lägger personalen ut totalt 150 ton korn som givetvis lockar andra fåglar. Just nu är det gott om grågås, sädesgås samt kanadagås.

– De går och betar ihop med tranorna, dessutom är det väldigt många sångsvanar här nu, berättar Camilla Thorstensson.

Räkningen som utförs på kvällen pekar på att det är 15 000 tranor på plats vid Trandansen vid Hornborgsjön.

– De räknades i går kväll så nu i dag är det ju ännu fler tranor här, säger Camilla Thorstensson som arbetar på Trandansen. Kulmen når vi antagligen senare under veckan, att det är 15 000 tranor här nu är helt normalt, säger hon.

Tranrekordet som än så länge står sig är från den 3 april 2013, då räknade man in 26 500 tranor vid Trandansen. Men det är inte bara tranorna som lockas till Hornborgasjön, just finns det gott om andra fåglar som vill äta av det spannmål som läggs ut.

Under en månads tid lägger personalen ut totalt 150 ton korn som givetvis lockar andra fåglar. Just nu är det gott om grågås, sädesgås samt kanadagås.

– De går och betar ihop med tranorna, dessutom är det väldigt många sångsvanar här nu, berättar Camilla Thorstensson.