28 mar 2016 14:14

28 mar 2016 14:15

Barnen firade med påskkärringparad

TIDAN: Påskkärringar i parad i Tidan

Ett 15-tal barn firade in påsken på skärtorsdagen i Tidan. De flesta var utklädda till påskkärringar, men en och annan påskgubbe dök även upp.

Förra årets succé med ett 50-tal barn på plats lyckades man inte upprepa, kanske satte det lite kylslagna vädret stopp för de små påskkärringarna.

Ett 15-tal barn hade ändå infunnit sig till evenemanget och klätt ut sig till både påskkärringar och påskgubbar. De utklädda barnen fick gå upp på en liten scen där de blev intervjuade av Helena Dahlström, även hon för dagen klädd som påskkärring.

Påskgubben Mattias Ingvarsson berättade hur han skulle flyga till Blåkulla, till skillnad från påskkärringarna med sina kvastar skulle han flyga dit på ett hundben. Något som är fullt möjligt enligt den lille påskgubben.

Förra årets succé med ett 50-tal barn på plats lyckades man inte upprepa, kanske satte det lite kylslagna vädret stopp för de små påskkärringarna.

Ett 15-tal barn hade ändå infunnit sig till evenemanget och klätt ut sig till både påskkärringar och påskgubbar. De utklädda barnen fick gå upp på en liten scen där de blev intervjuade av Helena Dahlström, även hon för dagen klädd som påskkärring.

Påskgubben Mattias Ingvarsson berättade hur han skulle flyga till Blåkulla, till skillnad från påskkärringarna med sina kvastar skulle han flyga dit på ett hundben. Något som är fullt möjligt enligt den lille påskgubben.