29 mar 2016 13:27

29 mar 2016 13:27

Skadegörelse och inbrott på Aspö

SKÖVDE: Verktyg för flera hundra tusen stals

Skövdebostäders byggnation vid Aspö har drabbats av skadegörelse och inbrott under påskhelgen. Flera av byggfirmorna som arbetar på platsen har blivit av med maskiner och verktyg för sammanlagt flera hundra tusen kronor.

På tisdagsmorgonen upptäckte anställda när de kom till Aspö-bygget att man haft objudna gäster. Brottstid är förmodligen någon gång mellan torsdag och tisdag.

– Tydligen har gärningsmännen brutit upp ett antal containrar där byggföretagen förvarar sina maskiner och verktyg. Det handlar om flera målsägande och godsvärdet på det stulna uppskattas totalt till flera hundra tusen kronor, säger Anders Esplund, jourförundersökningsledare vid Skövdepolisen till SLA.

Även själva bostadshusen ska ha drabbats av besök.

– Några personer som har tagit sig in där ska ha repat i skåpsluckor och annat.

Polisen har säkrat vissa spår i området, bland annat handlar det om fotspår från de misstänkta gärningsmännen, och man vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort intressanta iakttagelser i området under påsken.

Enligt Anders Esplund ska fler likande stölder och inbrott ha skett i Skaraborg under påskhelgen.

– I både Skara och Vara och vid något av de inbrotten stals verktyg och maskiner för ett par hundra tusen kronor.

På tisdagsmorgonen upptäckte anställda när de kom till Aspö-bygget att man haft objudna gäster. Brottstid är förmodligen någon gång mellan torsdag och tisdag.

– Tydligen har gärningsmännen brutit upp ett antal containrar där byggföretagen förvarar sina maskiner och verktyg. Det handlar om flera målsägande och godsvärdet på det stulna uppskattas totalt till flera hundra tusen kronor, säger Anders Esplund, jourförundersökningsledare vid Skövdepolisen till SLA.

Även själva bostadshusen ska ha drabbats av besök.

– Några personer som har tagit sig in där ska ha repat i skåpsluckor och annat.

Polisen har säkrat vissa spår i området, bland annat handlar det om fotspår från de misstänkta gärningsmännen, och man vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort intressanta iakttagelser i området under påsken.

Enligt Anders Esplund ska fler likande stölder och inbrott ha skett i Skaraborg under påskhelgen.

– I både Skara och Vara och vid något av de inbrotten stals verktyg och maskiner för ett par hundra tusen kronor.