01 apr 2016 14:34

01 apr 2016 14:34

Elever ställer ut skräddade kläder

SKÖVDE: "Det känns jättespännande"

Skräddade kläder ställs ut i Slöjdens hus i Skövde. De är skapade av eleverna på Mode design på Axevalla folkhögskola.

Mode design på Axevalla folkhögskola är en ettårig linje där eleverna lär sig att formge egna kläder så att de kan konstruera mönster, klippa till tyg och sy.

– Det ska passa till en viss kropp, det är inte one size. Vi gör skräddade kläder, förklarar läraren Anja Larsson.

Under lördagen öppnar en utställning i Slöjdens hus i Skövde där de 13 eleverna visar upp ett urval av kläder de gjort under året.

– Det känns jättespännande och inget man varit med om tidigare. Det var kul att plocka ihop alla våra saker. Det som är roligt är att vi är så olika som personer och i blandade åldrar, vi inspirerar varandra och det är det bästa för att kunna utvecklas, säger Malin Ehlin, Hjo, som bland annat gjort ett reflexplagg i form av en bomberjacka.

Förutom att titta på utställningen så kan besökarna också få sina mått tagna, prova att brodera och se vad eleverna gjort mer under året i form av ett bildspel. Utställningen pågår till den 23 april och den 7 maj är det modevisning på skolan.

Mode design på Axevalla folkhögskola är en ettårig linje där eleverna lär sig att formge egna kläder så att de kan konstruera mönster, klippa till tyg och sy.

– Det ska passa till en viss kropp, det är inte one size. Vi gör skräddade kläder, förklarar läraren Anja Larsson.

Under lördagen öppnar en utställning i Slöjdens hus i Skövde där de 13 eleverna visar upp ett urval av kläder de gjort under året.

– Det känns jättespännande och inget man varit med om tidigare. Det var kul att plocka ihop alla våra saker. Det som är roligt är att vi är så olika som personer och i blandade åldrar, vi inspirerar varandra och det är det bästa för att kunna utvecklas, säger Malin Ehlin, Hjo, som bland annat gjort ett reflexplagg i form av en bomberjacka.

Förutom att titta på utställningen så kan besökarna också få sina mått tagna, prova att brodera och se vad eleverna gjort mer under året i form av ett bildspel. Utställningen pågår till den 23 april och den 7 maj är det modevisning på skolan.