01 apr 2016 09:34

01 apr 2016 16:25

Misstänkt för barnvåldtäkt på Skövdehotell

SKARABORG: Båda förnekar brott

(UPPDATERAD) De två män, varav en lärare från norra Skaraborg, som tidigare i veckan anhölls misstänkta för grova sexuella övergrepp mot barn häktades på fredagen. De misstänks bland annat för att gemensamt ha utfört ett av övergreppen. En av männen ska också ha våldtagit ett barn på ett Skövdehotell.

Grunden i det ärende där två män, en i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern, båda från norra Skaraborg, nu är häktade misstänkta för grova sexuella övergrepp mot barn är en polisanmälan som gjorde i somras.

– Den yngre mannen var då frihetsberövad i några dagar. Utredningen har pågått sedan dess, det har varit mycket material att gå igenom. Då har vi hittat fler målsäganden och fler polisanmälningar har upprättats. Detta har också lett till att även den äldre mannen är brottsmisstänkt, säger Marlene Andersson Wikman, utredningschef vid polisen.

Utredningen har bland annat bestått i att gå igenom datorer och mobiltelefoner, hittills finns det fem målsäganden, barn i tonåren, som ska ha utsatt för övergrepp. Men det återstår material att gå igenom varför man inte kan utesluta att det blir fler.

Vid häktningsförhandlingarna i Skövde på fredagen förnekade båda männen – den äldre av dem är lärare – de anklagelser som riktades mot dem.

– De förnekar brott, men bland annat den yngre mannen medger att han har träffat vissa av barnen, säger kammaråklagare Karin Lundström-Kron.

Den yngre mannen häktades misstänkt för bland annat grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland. Brottstiden sträcker sig från januari 2014 till 10 mars 2016

Den äldre mannen häktades misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Brotten ska ha skett från december 2015 till mars i år.

– Han blev misstänkt i dagarna, när utredningen hade gått så långt så att han kunde identifieras.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.

Mannen dömdes för några år sedan till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Det gällde sexualbrott mot ett tiotal yngre pojkar.

Åtal mot männen ska väckas senast den 15 april.

Grunden i det ärende där två män, en i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern, båda från norra Skaraborg, nu är häktade misstänkta för grova sexuella övergrepp mot barn är en polisanmälan som gjorde i somras.

– Den yngre mannen var då frihetsberövad i några dagar. Utredningen har pågått sedan dess, det har varit mycket material att gå igenom. Då har vi hittat fler målsäganden och fler polisanmälningar har upprättats. Detta har också lett till att även den äldre mannen är brottsmisstänkt, säger Marlene Andersson Wikman, utredningschef vid polisen.

Utredningen har bland annat bestått i att gå igenom datorer och mobiltelefoner, hittills finns det fem målsäganden, barn i tonåren, som ska ha utsatt för övergrepp. Men det återstår material att gå igenom varför man inte kan utesluta att det blir fler.

Vid häktningsförhandlingarna i Skövde på fredagen förnekade båda männen – den äldre av dem är lärare – de anklagelser som riktades mot dem.

– De förnekar brott, men bland annat den yngre mannen medger att han har träffat vissa av barnen, säger kammaråklagare Karin Lundström-Kron.

Den yngre mannen häktades misstänkt för bland annat grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland. Brottstiden sträcker sig från januari 2014 till 10 mars 2016

Den äldre mannen häktades misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Brotten ska ha skett från december 2015 till mars i år.

– Han blev misstänkt i dagarna, när utredningen hade gått så långt så att han kunde identifieras.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.

Mannen dömdes för några år sedan till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Det gällde sexualbrott mot ett tiotal yngre pojkar.

Åtal mot männen ska väckas senast den 15 april.