03 apr 2016 20:48

03 apr 2016 20:48

Spin of hope ger pengar till barnen

SKÖVDE: Samlande in pengar genom att cykla

Tillsammans med Friskis och Svettis arrangerade Barncancerfonden Västra under lördagen Spin of hope med syfte att samla in pengar till sjuka barn.

Till tonerna av de senaste hitlåtarna på högvolym samlades det under lördagen in pengar till Barncancerfonden. Runt 80 personer hoppade då upp på spinningcyklar för att delta i insamlingen som arrangerades runt om i hela landet. Uppgiften var för deltagande lag att hålla två cyklar vid liv i sex timmar och anmälningsavgiften på 1500 kronor gick till Barncancerfonden.

– Pengarna går till att stötta familjer med sjuka barn genom att anordna aktivitetsdagar som gör att barnen får uppleva något roligt, säger Oskar Lauren från Skaraborgsavdelningen inom Barncancerfonden Västra.

– Det nationella målet är att samla ihop 5 miljoner och vårt lokala mål var att få in 25 000, det lyckas vi tyvärr inte med, men runt 10 000 kronor får vi nog in.

I fjol användes de insamlade pengarna till en biovisning i Götene, ett besök på Skara sommarland och en julfest.

Till tonerna av de senaste hitlåtarna på högvolym samlades det under lördagen in pengar till Barncancerfonden. Runt 80 personer hoppade då upp på spinningcyklar för att delta i insamlingen som arrangerades runt om i hela landet. Uppgiften var för deltagande lag att hålla två cyklar vid liv i sex timmar och anmälningsavgiften på 1500 kronor gick till Barncancerfonden.

– Pengarna går till att stötta familjer med sjuka barn genom att anordna aktivitetsdagar som gör att barnen får uppleva något roligt, säger Oskar Lauren från Skaraborgsavdelningen inom Barncancerfonden Västra.

– Det nationella målet är att samla ihop 5 miljoner och vårt lokala mål var att få in 25 000, det lyckas vi tyvärr inte med, men runt 10 000 kronor får vi nog in.

I fjol användes de insamlade pengarna till en biovisning i Götene, ett besök på Skara sommarland och en julfest.

  • Anna Leijon