04 apr 2016 16:35

04 apr 2016 16:35

Dyr nota för bilägarna

SKÖVDE: Gatusopningen har börjat - många fordon fick bogseras bort inför vårstädningen.

Ett tjugotal bilägare fick en obehaglig överraskning efter att kommunens gatusopning inletts på måndagen. De som parkerat bilen fel fick bilen tillfälligt bortbogserad och en p-bot på kuppen när sopmaskinerna skulle fram på parkeringsplatserna.
– En del missar förbudsskyltarna, säger Jens Nilsson på Skövde kommun.

Sopmaskiner och sandblåsare var uppe med tuppen och drog i gång sitt arbete redan vid 04-tiden på måndagsmorgonen. De kommunala parkeringsplatser som ska sandsopas under veckan har skyltats upp med de tider parkeringarna är avstängda.

De bilägare som ändå ställt bilen på de avlysta platserna fick sina fordon tillfälligt flyttade av en bärgningsbil från Assistancekåren och samtidigt skrev de kommunala parkeringsvakterna ut en p-bot.

Felparkeringen kostar bilägaren en rejäl slant, bogseringen kostar 1 500 kronor och parkeringsboten landar på 600 kronor.

– Det kostar bilägaren totalt 2 100 kronor, berättar Jens Nilsson som är gruppchef på driftavdelningen vid Skövde kommun. En del bilförare ser inte skyltningen och del struntar i förbudet och ställer sig på parkeringarna iallafall, säger han.

Under måndagen var det 20 bilar som fick bogseras undan för gatusopningen. På många platser hade bilägarna uppmärksammat skyltarna och flyttat bilarna tid, på Drottninggatan var det till exempel helt tomt på bilar när sopmaskinerna kom dit.

Men på Resecentrums korttidsparkering var det sämre ställt, här stod sex stycken bilar som fick bogseras bort.

Under tisdag och fram till och med torsdag kommer arbetet med sandupptagning att fortsätta, då kommer centrala gator som Torggatan, Prinsgatan och S:ta Helenagatan att få parkeringsförbud. Den stora Arenaparkeringen viker man tre dagar åt och börjar på tisdagen vid Badhusgatan.

– Vi hoppas det blir så lite bilar som möjligt att behöva flytta på, det tar mycket extra tid med bogseringen, säger Jens Nilsson.

2015 var ett rekordår, då flyttades hela 144 stycken fordon under de dagar som sandupptagningen pågick.

Sopmaskiner och sandblåsare var uppe med tuppen och drog i gång sitt arbete redan vid 04-tiden på måndagsmorgonen. De kommunala parkeringsplatser som ska sandsopas under veckan har skyltats upp med de tider parkeringarna är avstängda.

De bilägare som ändå ställt bilen på de avlysta platserna fick sina fordon tillfälligt flyttade av en bärgningsbil från Assistancekåren och samtidigt skrev de kommunala parkeringsvakterna ut en p-bot.

Felparkeringen kostar bilägaren en rejäl slant, bogseringen kostar 1 500 kronor och parkeringsboten landar på 600 kronor.

– Det kostar bilägaren totalt 2 100 kronor, berättar Jens Nilsson som är gruppchef på driftavdelningen vid Skövde kommun. En del bilförare ser inte skyltningen och del struntar i förbudet och ställer sig på parkeringarna iallafall, säger han.

Under måndagen var det 20 bilar som fick bogseras undan för gatusopningen. På många platser hade bilägarna uppmärksammat skyltarna och flyttat bilarna tid, på Drottninggatan var det till exempel helt tomt på bilar när sopmaskinerna kom dit.

Men på Resecentrums korttidsparkering var det sämre ställt, här stod sex stycken bilar som fick bogseras bort.

Under tisdag och fram till och med torsdag kommer arbetet med sandupptagning att fortsätta, då kommer centrala gator som Torggatan, Prinsgatan och S:ta Helenagatan att få parkeringsförbud. Den stora Arenaparkeringen viker man tre dagar åt och börjar på tisdagen vid Badhusgatan.

– Vi hoppas det blir så lite bilar som möjligt att behöva flytta på, det tar mycket extra tid med bogseringen, säger Jens Nilsson.

2015 var ett rekordår, då flyttades hela 144 stycken fordon under de dagar som sandupptagningen pågick.