05 apr 2016 06:00

05 apr 2016 06:00

Cirkus till Skövde

BILLINGEHUS: Källquists 34:e produktion

Amazing Circus. Så heter årets föreställning med Cirkus Maximum. På måndag sätts cirkustältet upp vid Billingehus i Skövde.

Cirkus Maximum är ute på turné med sin Amazing Circus. Det är cirkusdirektören Bengt Källquists 34:e produktion sedan starten i cirkusbranschen 1983. I år reser cirkusen utan elefanter, de två elefanterna bor numera i en safaripark i Belgien.

– På grund av den rådande tidsandan i Sverige har jag beslutat att sluta med vilda djur i mina produktioner. En annan anledning är att det inte finns någon återväxt av elefanter längre. Men jag kan inte tänka mig en cirkus utan djur, säger han i ett pressmeddelande.

Därför har han beslutat att de bara ska använda sig av hästar, hundar, kameler, getter och får.

– Jag känner att vi kan göra en bra cirkus ändå.

I programmet finns till exempel tempofylld fotakrobatik, jonglering på hästrygg, en clown, ett balansnummer huvud mot huvud, komiska krumsprång på trampolin, ett dödshjul och en cirkusorkester.

Cirkus Maximum är ute på turné med sin Amazing Circus. Det är cirkusdirektören Bengt Källquists 34:e produktion sedan starten i cirkusbranschen 1983. I år reser cirkusen utan elefanter, de två elefanterna bor numera i en safaripark i Belgien.

– På grund av den rådande tidsandan i Sverige har jag beslutat att sluta med vilda djur i mina produktioner. En annan anledning är att det inte finns någon återväxt av elefanter längre. Men jag kan inte tänka mig en cirkus utan djur, säger han i ett pressmeddelande.

Därför har han beslutat att de bara ska använda sig av hästar, hundar, kameler, getter och får.

– Jag känner att vi kan göra en bra cirkus ändå.

I programmet finns till exempel tempofylld fotakrobatik, jonglering på hästrygg, en clown, ett balansnummer huvud mot huvud, komiska krumsprång på trampolin, ett dödshjul och en cirkusorkester.