06 apr 2016 12:03

06 apr 2016 14:03

Nytt strejkvarsel berör Skövdeföretag

Unionen och Sveriges Ingenjörer slåss för bättre pensioner

Tjänstemannafacken Unionen och Sveriges Ingenjörer slåss för bättre pensioner. En storstrejk hotar därför på företag som Telia, Securitas och Sveriges Television.
Bland annat berörs Securitas i Skövde.

”Unionen varslar om konflikt då Almega inte kan acceptera Unionens krav på årliga avsättningar till flexpension, det vill säga extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen” skriver förbundet på sin hemsida.

Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk från och med den 18 april. Strejken berör cirka 10 000 anställda, varav 1 500 av Sveriges Ingenjörers medlemmar.

Ett av företagen som finns med på listan över varslade arbetsplatser är Securitas och deras i Skövde och i Karlsborg.

– Vi har förhandlat under lång tid med Almega och kan konstatera att alla möjligheter nu är uttömda. Det är orimligt att anställda inom Almega ska betydligt sämre pensioner än övriga inom det privata näringslivet, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert till Sveriges Radio.

”Unionen varslar om konflikt då Almega inte kan acceptera Unionens krav på årliga avsättningar till flexpension, det vill säga extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen” skriver förbundet på sin hemsida.

Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk från och med den 18 april. Strejken berör cirka 10 000 anställda, varav 1 500 av Sveriges Ingenjörers medlemmar.

Ett av företagen som finns med på listan över varslade arbetsplatser är Securitas och deras i Skövde och i Karlsborg.

– Vi har förhandlat under lång tid med Almega och kan konstatera att alla möjligheter nu är uttömda. Det är orimligt att anställda inom Almega ska betydligt sämre pensioner än övriga inom det privata näringslivet, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert till Sveriges Radio.