08 apr 2016 14:08

08 apr 2016 14:08

Skövde tar över motocross- och enduroelever

SKÖVDE: Tecknade avsiktsförklaring om riksidrottsgymnasiet

Skövde och Tibro tecknade på fredagen en avsiktsförklaring om samverkan kring riksidrottsgymnasiet för motocross och enduro. Avsikten är att Skövde tar över eleverna från Fågelviksgymnasiet läsåret 2017/18 och ansöker om att bli RIG-kommun hos Riksidrottsförbundet.
– Det är en bra lösning för idrottskommunen Tibro och inte minst eleverna, säger kommunalrådet Rolf Eriksson (S).

Avsikten är att eleverna inom riksidrottsgymnasiet med inriktning motocross och från med i höst enduro, går kvar på Fågelviksgymnasiet fram till nästa läsår då avvecklingen av Fågelvik tros vara klar. Eleverna går sedan över till Gymnasium Skövde och behåller sin inriktning.

När det gäller specialidrotten finns det i dagsläget två alternativ – antingen stannar denna verksamhet kvar i Tibro eller flyttas med till Skövde.

– Vi kommer att se över de bitarna tillsammans med Tibro och Svemo för att skapa bästa möjliga förutsättningar för de här eleverna, men först ska Riksidrottsförbundet behandla vår ansökan. Vi är hoppfulla om att det går i lås, säger Gustaf Olsson, sektorschef på barn och utbildning i Skövde.

Kommunalråden Rolf Eriksson (S) och Katarina Jonsson (M) skrev under fredagen under en avtalsförklaring mellan Tibro och Skövde kommun, och båda parter var efteråt nöjda.

– Vi är en stolt idrottskommun och tror att det här kan bli en bra lösning för eleverna, vilket ändå är det viktigaste i sammanhanget. Det känns väldigt bra med tanke på omständigheterna att vi kan hitta ett bra samarbete kring detta, och vi tittar även på hur vi kan lösa frågan om eleverna med inriktning konståkning framöver, säger Eriksson.

Katarina Jonsson menar att det är självklart för Skövde att kliva in och stötta Tibro och eleverna:

– I de här frågorna finns det inga kommungränser utan vi har gemensamt försökt att hitta den bästa lösningen och från vår sida fanns det ingen tvekan om att gå in och göra en RIG-ansökan och därmed ta över efter Tibro, säger hon.

Avsikten är att eleverna inom riksidrottsgymnasiet med inriktning motocross och från med i höst enduro, går kvar på Fågelviksgymnasiet fram till nästa läsår då avvecklingen av Fågelvik tros vara klar. Eleverna går sedan över till Gymnasium Skövde och behåller sin inriktning.

När det gäller specialidrotten finns det i dagsläget två alternativ – antingen stannar denna verksamhet kvar i Tibro eller flyttas med till Skövde.

– Vi kommer att se över de bitarna tillsammans med Tibro och Svemo för att skapa bästa möjliga förutsättningar för de här eleverna, men först ska Riksidrottsförbundet behandla vår ansökan. Vi är hoppfulla om att det går i lås, säger Gustaf Olsson, sektorschef på barn och utbildning i Skövde.

Kommunalråden Rolf Eriksson (S) och Katarina Jonsson (M) skrev under fredagen under en avtalsförklaring mellan Tibro och Skövde kommun, och båda parter var efteråt nöjda.

– Vi är en stolt idrottskommun och tror att det här kan bli en bra lösning för eleverna, vilket ändå är det viktigaste i sammanhanget. Det känns väldigt bra med tanke på omständigheterna att vi kan hitta ett bra samarbete kring detta, och vi tittar även på hur vi kan lösa frågan om eleverna med inriktning konståkning framöver, säger Eriksson.

Katarina Jonsson menar att det är självklart för Skövde att kliva in och stötta Tibro och eleverna:

– I de här frågorna finns det inga kommungränser utan vi har gemensamt försökt att hitta den bästa lösningen och från vår sida fanns det ingen tvekan om att gå in och göra en RIG-ansökan och därmed ta över efter Tibro, säger hon.

Till händelsekartan